Ny förlust för Vita Hästen

Vita Hästen har förtvivlat svårt i Himmelstalundshallen. 2–3 mot Pantern var sjätte hemmaförlusten på nio matcher.

Ishockey2016-10-31 21:12

Det var ett sargat Vita Hästen på mål- och poängjakt som tog emot Pantern när serien vände.

Hemmalaget började i ett högt tempo och pepprade på mot Oscar Malm, men lite symtomatiskt för den här hösten blev ett baklängesmål matchens första i stället. Axel Wemmenborn utnyttjade en kontring och la in 0–1 bakom Emil Jidskog.

Rickard Palmberg fick en lysande kvitteringschans när han kom fri men blev lite upphakad och lyckades inte tråckla in pucken.

Palmberg, Hästens bäste målskytt den här säsongen, fick dock sin revansch. På lagets tredje powerplay i den första perioden tryckte han in pucken till 1-1.

Pantern gjorde 1–2, också på en kontring, i den andra perioden. Vita Hästen fick ett par gyllene kvitteringslägen i spel fem mot tre men lyckades inte. Närmast var Gustaf Franzén men han kunde inte forcera in pucken i röran av spelare framför målet.

Vita Hästen vann skotten klart i båda de första perioderna men kunde inte förvalta spelövertaget, vilket har varit lagets stora svaghet i år.

I den sista perioden blev det svårt för Vita Hästen när Pantern kunde spela på resultatet. Matchen gick lite i stå medan tiden tickade på.

Men Pantern visade i alla fall prov på målfarlighet och effektivitet. I numerärt överläge snärtade Mattias Persson in 1–3 i krysset.

Vita Hästen fick också chans i powerplay men kunde inte utnyttja det.

Mattias Kalin gav dock hopp till hemmalaget med sitt kvitteringsmål, 1.45 från slutet. Vita Hästen tog ut Emil Jidskog från målet och satsade allt på en kvittering. Det blev lite tryck men det räckte inte.

Pantern kunde åka hem till Malmö med tre nya poäng, och för Vita Hästen ser det fortsatt tungt ut. Om Södertälje vinner sin match i morgon ligger Hästen sist i allsvenskan.

Skott: 39–16 (14–5, 13–5, 12–6).