Misstagen förstörde Hästens kväll

Vita Hästens ovana med tidiga baklängesmål är inget som Jesper Samuelsson vill se mer av. "Det blir kostsamt", konstaterar kaptenen efter 1–2 hemma mot Mora.

Emil Bejmo såg till att Mora chockade Hästen och Himmelstalundshallen. Här jublar Daniel Ljunggren.

Emil Bejmo såg till att Mora chockade Hästen och Himmelstalundshallen. Här jublar Daniel Ljunggren.

Foto: Ulf Stråhle

Ishockey2019-10-04 22:32

Två gånger 1–2 på ett par dagar. Vita Hästen tyckte att de förtjänade mer efter torsken mot Björklöven men visade upp lite för många brister och misstag för att kvittera ut ett godkänt betyg mot Mora. 

En ny torsk och en dov, bitter stämning fyllde luften utanför hemmalagets omklädningsrum. 

Fingervisningen var kvällen var på väg kom redan efter 1.08 när Emil Bejmo vispade in 0–1. 

Mot "Löven" tog det 56 sekunder att hamna i underläge. 

Två uppförsbackar som inte lyckades att bestigas, noll poäng på de två senaste matcherna och en kritisk Jesper Samuelsson. 

– Det håller inte i längden att ge bort mål. Vi måste ta lärdom. Det håller inte att ge bort de billiga. Vi gav bort mål nere i Tingsryd också, minns Jesper Samuelsson om förlusten i Småland. 

Vad rör sig i skallen när man åker på mål så tidigt?

– Det är bara att trycka på "reset". Det återstår 60 minuter. Vi är för stillastående i första men växer in i matchen, tycker "Sama".

En korrekt analys. Det var Hästen som ökade aggressiviteten och skapade chanserna men var inte tillräckligt vasst i de avgörande lägena. Samtidigt som Olof Lindbom var vaken.

När Hästen fick hål på Moras målvakt var det Jesper Samuelsson som klev fram i power play.

Direktpassningen till Filip Cruseman var godis. 

Nyförvärvet visade strålande teknik i mottagningen och avslutet höll också klass. 

1–1 och ett Hästen som kändes på gång. I tredje när hemmalaget kraftsamlade sig för ett avgörande så drog Hästen i stället på sig en onödig utvisning med en man mer på isen.

Linus Andersson satt av den och där kom i stället avgörandet bakom Viktor Kokman. 

Det var det här med kostsamma misstag. Igen.

Och igen: Kvitteringsjakten dog kanske inte men fick en rejäl törn med Jens Holmströms tripping. 

– Den kostar kvällen. Vi vet om var det brast, det är inget att hålla på och älta det, menar Samuelsson om tvåan som kom med en man mer på isen. 

Tony Zabel saknade en hel del i Vita Hästen spel. Inte minst i situationen som kostade utvisningen – och matchen.

– Det är någonting vi får stå för allihopa. Det är ett lag som är på isen med alla spelare och ledare. Det är inte bra för oss. Vi ger oss inte själva chansen att vinna matchen. Det kostar för mycket att inte vara på grejorna hela tiden. Det är kanske inte där, vid utvisningen, som vi förlorar matchen. Jag tycker att det rör sig om hela 60 minuterna, vad vi gör.

Två gånger 1–2, är du orolig på något sätt?

– Nej, det är jag inte. Vi släpper inte in mycket mål vilket innebär att vi ger oss själva chansen  att vinna hela tiden. Men det är Borg (Erik), Krekula (Simon) och "Degen" (Arvid Degerstedt) som står för någonting offensivt. Det är alldeles för många som åker runt och gömmer sig. Det måste vi ta tag i. 

Christopher Fish saknades mot Mora, ljumskadad, men med ett par dagars vila till Södertälje borta på onsdag trodde Tony Zabel att Fish ska kunna spela. 

1.08. Mer behövde inte Mora på sig för att ta ledningen.
1.08. Mer behövde inte Mora på sig för att ta ledningen.
Matchfakta

Vita Hästen–Mora IK  1–2 (0–1, 1–1, 0–1) 

Första perioden: 0–1 (1.08) Emil Bejmo (Daniel Ljunggren, Johan Persson). Andra perioden: 1–1 (22.14), spel fem mot fyra, Filip Cruseman (Jesper Samuelsson, Jens Holmström). Tredje perioden: 1– 2 (52.08), spel fem mot fyra, Johan Persson (Viktor Amnér, Daniel Ljunggren). Skott: 24–17. Utvisningar, VH: 2x2 min. MIK: 2x2 min. Publik: 2 143. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!