Maria vill hålla supporterlågan brinnande i Vita Hästen

Ett syskonpar blir supportrarnas länk in i Vita Hästens nya föreslagna styrelse. "Det är många som vill dra sitt strå till stacken", säger Maria Holm.

Maria Holm och Magnus Bodin från Hästen Fanz.

Maria Holm och Magnus Bodin från Hästen Fanz.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2023-05-08 15:00

Söndagens styrelseförslag från Vita Hästens valberedning inför årsmötet den 22 maj fick nog en och annan att hoppa till. 

Det var en välmeriterad och namnkunnig uppställning med förre VD:n och målvakten Fredrik Jensen som föreslagen ordförande, uppbackad av företagsprofilerna Johan Karlsson, Peter Hunt (även välkänd som IFK-ordförande i tolv år) och Kim Silander.

Syskonen Maria Holm och Magnus Bodin, som förgäves kämpade med Hästen Fanz kampanj för att försöka häva konkursen för aktiebolaget, får anses representera supportrarna och gräsrötterna i den föreslagna konstellationen.

– Så är det nog. Vi vill ta med supporterbitarna in i styrelsen och vara en länk dit, dra nytta av att vi är en förening och hitta de personerna som vill engagera sig. Då är det bra att man har en kontaktperson som har hand om det. Det har väl kanske saknats genom åren, att hitta tillbaka till grunderna till vad en förening står för. Sen skadar det väl inte att jag har koll på struktur och ledarskap också, säger Maria Holm som är regionchef för 23 Arken Zoo-butiker.

Supportrarnas insamling för att försöka rädda konkursen gick inte vägen. Det positiva är ändå att det tände en ny föreningskänsla som många kände hade gått förlorad.

– Det håller jag med om. Det är väldigt många som har varit i framkant och vill hjälpa till. Allt vi har gjort med olika aktiviteter, insamlingen vi gjorde och så vidare. Det är många som vill dra sitt strå till stacken och det är något som är väldigt viktigt för oss att fortsätta jobba med. Att vi håller den här lågan vid liv. Det engagemanget och den gemenskapen som har byggts sedan konkursen var länge sedan man såg. 

Hur startade ditt egna Vita Hästen-intresse?

– Det var 2013. Magnus (som var med och bildade Hästen Fanz) lockade med mina barn till en match. Jag följde med och sen var jag fast. 

Det återstår för medlemmarna att säga sitt den 22 maj. Men Maria Holm är imponerad av omgivningen i det som föreslås bli den nya styrelsen.

– Det är människor som vet vad de håller på med och brinner väldigt mycket för hockeyn. De är väldigt bra representanter för de företagen de har. Det är otroligt mycket kunskap och kompetens, tillsammans med styrka. Det blir en gedigen styrelse med ordentliga mål. Många känner igen dem och det kan också skapa engagemang. Om den här styrelsen tror att vi kan göra något bra, då kommer flera hänga på liksom. Sen får jag och Magnus fylla på med supporterleden och det vi kan därifrån.

Efter årsmötet börjar det riktigt stora jobbet. Det är också först efter det som det kan börja skissas på ett nytt A-lag, som av allt att döma får börja om i division 3. 

– Det är inte klubbat än men alla i styrelsen är ju med på att vi ska ha ett A-lag i någon form. Men vi måste ha en styrelse på plats för att kunna jobba framåt. Efter årsmötet blir det mycket att göra för de som hamnar i styrelsen. Det är ju inte bara om man ska ha ett A-lag. Det är ungdom- och juniorverksamhet som ska tas om hand också. De väntar ju också på mycket besked. Det är lite limbo just nu.

Föreningens bokslut och ekonomi är inte heller klar och presenterad än. Men oavsett hur kassan ser ut finns det nästan 1,4 miljoner kronor insamlat. De pengar var i första hand tänkt att rädda konkursen men nu går de in i föreningen som en grundplåt i stället.

– Ja. Insamlingen är ju tänkt att hjälpa till och starta upp det nya. Det är det som både företagen och privatpersoner har sponsrat med. I dagsläget sitter de pengarna på Hästen Fanz konto men de ska gå till föreningen, säger Maria Holm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!