Kritik mot Vita Hästen – efter lansering av nytt biljettsystem

Vita Hästens nya biljettsystem har kritiserats och dessutom haft tekniska bekymmer under de två första hemmamatcherna i hockeytvåan.
– Vi har infört det här för att vi vill minska köerna, säger Fredrik Jensen.

Fredrik Jensen: "Medlemmarna är föreningen och det är viktigt för oss att berätta vad vi gör och hur vi tänker".

Fredrik Jensen: "Medlemmarna är föreningen och det är viktigt för oss att berätta vad vi gör och hur vi tänker".

Foto: Kenny Wiis

Ishockey2024-10-10 21:00

Guldrummet i Himmelstalundshallen var välfyllt när Vita Hästens klubbledning bjöd in till medlemsmöte.

En puck som togs upp var biljettsystemet.

Det används via en app som man laddar ner till mobilen och gör att biljetten blir 30 kronor billigare än om du köper en via biljettluckan, på det gamla hederliga sättet.

Det har väckt reaktioner bland vissa och dessutom har systemet inte fungerat som planerat hemma mot Vänersborg och Kungälv, vilket har skapat irritation.

– Via appen kan man även beställa saker i kioskerna. Då är kaffet fem spänn billigare. Vi har infört det här för att vi vill minska köerna. Det är ett sätt att digitalisera, minska hanteringen av biljetter som kräver mankraft, säger klubbdirektören Fredrik Jensen till Sporten.

Han lägger till:

– Det är ett fult ord att använda i sportsammanhang, men det också ett sätt för oss att få in kunddata som gör att vi kan skicka ut erbjudanden och sånt.

Fördelarna väger över nackdelarna, i såna här fall är det ofta äldre personer som inte riktigt kan nyttja den senaste tekniken?

– Det fanns väl vissa tankar kring...alltså alltid när man inför ett nytt system så kommer det finnas folk som tycker det är jobbigt att byta när man är van vid nånting. Vi är medvetna om det. Sen har leverantören av systemet haft problem vilket har skapat ännu mer problem. Men nu är det löst och jag tror att folk kommer vänja sig vartefter.

undefined
Medlemsmöten var något som Vita Hästen började med under förra säsongen och kommer fortsätta med.

Vita Hästen hade som mål att nå upp till 330 aktiva barn och ungdomar den här säsongen. Man är redan uppe på 350, vilket är en ganska ordentligt ökning från tidigare 308.

Då har man skruvat upp målsättningen till 360 stycken.

På sikt vill man dubbla det antalet och det fordrar mer isytor.

Fredrik Jensen sa på medlemsmötet att man vill en viss nivå som gör att Norrköpings kommun inte kan säga nej till ytterligare en isyta.

– Just nu är det dåligt om isytor. Skulle vi öka till 450 rinner bägaren över, säger Jensen.

Det är ett ganska vågat spel att satsa mot runt 700 barn och ungdomar samtidigt som nuvarande isytor är ett gissel?

– Det har väl förekommit viss intern kritik från befintliga lag, ledare och föräldrar. Varför ska vi starta fler lag som kan ta våra istider? Vi fick kritik när vi startade ett andra J18-lag. Men vi måste se mer långsiktigt än så. Just nu lyckas vi pussla rätt bra.

Du har en tro på att Vita Hästen kommer att få en ny isyta inom ett par år?

– Ska man ha ytterligare isytor, det kan handla om ytterligare en träningshall eller en ny arena. Men det är inte alltid självklart att man går till kommunen och så fixar de det. Det kan ju vara privata initiativ. Ta Växjö till exempel, där byggde klubben en ny arena med kommunal borgen för lånen. Det finns massa alternativ. Det är inte alltid kommunen måste hosta upp alla tiotals miljoner. Jag tänker brett och på något sätt måste det gå att lösa.

Spelande sportchefen Jesper Samuelsson berättade under mötet att han redan har dialoger med kollegor i hockeyettan. "Sama" flaggar för att det kan värvas från den övre serien när lagen som inte har något att spela för är villiga att släppa spelare efter jul och nyår.

Fredrik Jensen menar att ekonomiskt vore det inga problem för Hästen att agera på marknaden.

– Vi har ingen jättebudget som det är och det kan ibland räcka med att skaffa ett jobb för att värva en spelare i division 2. Klart det kan vara lite tusenlappar i utrustning, men inte mycket mer än så, säger Jensen.

– Vi följer upp ekonomin ganska tätt med styrelsen. Det kanske kan vara så att vi ligger bättre till än budget, då kan det vara så att vi kan lägga pengar på en spelare med bra cv.

Det förväntas bli så att det växer spelare på träd från hockeyettan längre in på säsongen?

– Det borde göra det. Jag har sagt till "Sama" att ha lite is i magen. Den där åttondebacken behöver vi inte få in ny. Vi kan spela på fem backar vid skador om det vore så. Det är ingen panik.

Det primära för Vita Hästen är att klubben ska vara välmående, inte minst ekonomiskt, samtidigt som det är ett tydligt mål att gå upp till ettan – de målbilderna gifter sig bra eller kan det tummas lite på välmåendet för att avancera i seriesystemet?

– Nej, det kommer inte att tummas. Vi måste vara välmående för att ligga på plus i eget kapital för att ens få gå upp.

Se Hästens hemmamatcher

Vita Hästens samtliga hemmamatcher under säsongen 2024/25 kommer att gå att se via NT.se. Bortamatcher kan komma att adderas längre fram.

Här är planerade sändningar just nu:

12 oktober, 17.00: Vita Hästen–HC Lidköping.

23 oktober, 19.10: Vita Hästen–Göteborgs IK.

2 november, 16.00: Vita Hästen–Hanhals IF.

15 november, 19.00: Vita Hästen–Nittorps IK.

20 november, 19.10: Vita Hästen–Motala AIF.

23 november, 17.00: Vita Hästen–Bäcken HC.

1 december, 17.00: Vita Hästen–IF Mölndal Hockey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!