Kevins fräckis knockade Västervik

Kevin Elgestål har hittat formen i Vita Hästens nya lagbygge. "Det känns som jag har lite bättre struktur att jobba efter".

Kevin Elgestål gratuleras efter derbyts första mål. Det var Kevins fräckis på tennis som stoppade ett pass, som gav vinnande 3-1 från Anton Johansson (tvåa från höger).

Kevin Elgestål gratuleras efter derbyts första mål. Det var Kevins fräckis på tennis som stoppade ett pass, som gav vinnande 3-1 från Anton Johansson (tvåa från höger).

Foto: Ulf Stråhle

Ishockey2019-11-24 18:38

Ett mål, ett assist.

Kevin Elgestål har kom som lån från Frölunda 2015. Stannade och etablerade sig som hockeyallsvensk spelare i Vita Hästen. Alltid hårt jobb.

Men det riktiga lyftet i förhållanden till prognoser har inte infunnit sig i Hästens tidigare lagbyggen. 

Det ser ut att komma nu.

Nio poäng, fyra mål och fem assists, byggdes på till elva efter derbyt mot Västervik.

Ett vackert samspel med Simon Fernholm låg bakom Vita Hästens första mål.

– Jag får puck djupt och passar Simon (Fernholm) med fart och får tillbaka. Sköt först, men fick tillbaka via benskydd så det ställde både målvakt och back, sa Kevin.

En smakstart i matchen, även om hemmalaget reducerade.

I sista minuterna tog Västervik ut målvakten i jakt på kvittering. Men Kevin Elgestål höll sig framme när backen skulle slå ett diagonalpass framför eget mål.

Han dunkade ned pucken i isen på tennis, så Anton Johansson kunde lägga in 3–1 före slutsignalen.

– Jag hade väl lite tur där. Det var jätteskönt att få det målet så vi dödade matchen.

Hur bra är du på tennis?

– Jag är inte bra på tennis kan jag säga.

Det känns som spelet har lossnat för dig?

– Mest att jag insett själv med hjälp av coachen att du behöver jobba med det här för att bli bättre. Det har lossnat lite nu och det är skönt. Om jag jobbar hårt och tänker på det enkla och detaljerna så kommer det lossna. Nu har vi fem raka och det är skönt, sa Kevin.

Anton Johansson som snappade upp Kevins puckstopp framför målet skickade in trean, via stolpen så det ringde i hallen.

Som en gong-gong.

– Det la sig en back framför mål så det fanns kanske inte så mycket yta att lägga pucken på. Det kanske var lite väl snålt. jag ville att den skulle sitta i alla fall även om det blev tajt, sa Kevins kedjekompis och skrattade.

Tillsammans med Kevin Elgestål och Marcus Eriksson har en viss harmoni och balans infunnit sig.

– Jag gillar att spela med dem och vi fungerar bra tillsammans. Nu på slutet har vi börjat producera lite framåt och jag tror vi är jobbiga att möta. Det gick lite trögt i början.

Hur fungerar det för dig personligen?

– Defensivt är det bra men jag skulle nog vilja få till det mer framåt personligen. Det känns som att vår matchplan fungerar och att alla följer den, sa Anton.

Den annorlunda knocken gav Hästen femte raka segern och en sjätteplats i tabellen. Nu väntar Södertälje hemma, Västerås borta och Almtuna hemma. Ett Hästen som är inne i ett poänggivande spel, fem raka segrar.

Kevin Elgestål kan knappt minnas när Hästen hade den matchsviten.

– Det var ganska länge sedan . . . 

– Det är en väldigt jämn serie, det gäller att komma till träning och matcher och jobba hårt, sa Elgestål.

Hur mycket betydde Modo-matchen?

– Klart att det gav en liten boost. Men Kristianstad och Västervik borta är inga lätta matcher, sa Kevin

Nej. Västervik var inte helt ofarligt trots målen och skotten.

Men Linus Andersson briljerade på nytt med sin effektivitet och den lurighet han har i handlederna. Samuel Ward i Västerviksmålet fick släppa andra pucken bakom sig strax efter Kevins mål.

Plivit Arena och Västervik bjöd på tårta för hallens 35-årsdag, de fick sin hunger stillad i andra perioden som brukar vara Hästens bästa. 

I tredje perioden hade Västervik jobbat sig allt hårdare in för en kvittering och vändning. De hittade in fint framför Viktor Kokman som var tät och lugn - innan det avgörande tredje målet kom.

Anton Johansson defilerar efter den matchvinnande skottet i sista perioden.
Anton Johansson defilerar efter den matchvinnande skottet i sista perioden.
Matchfakta

Västervik–Vita Hästen 1–3 (0–2, 1–0, 0–1)

Målen: 0–1 (10.51) Kevin Elgestål (Simon Fernholm), 0–2 (18.15) – Linus Andersson (Jens Holmström), 1–2 (32.13) Rob Bordson (Adam Plant, Victor Öhman). 1–3 (57.54) Anton Johansson (Kevin Elgestål).

Skott: 19–32 (6–12, 7–12,  6–8).

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!