Johnson: "Har vuxit som lag"

Vita Hästen går framåt – sakta men säkert. Det tycker i alla fall Jonas Johnson. "Jag tycker vi vuxit som lag", säger coachen.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2017-01-06 20:18

Han kom in tidigt under hösten och har haft tid att jobba på spelet och utveckla laget. Det börjar ge resultat. Vita Hästen har, i alla fall för stunden, lämnat den mest panikartade bottenstriden och är med och kämpar för att vara bland de åtta bästa som får spela playoff mot SHL.

Nu tänker inte Johnson så mycket på det för närvarande – men i alla fall.

– Förlorar vi någon match är vi under strecket, vinner vi så är vi över. Vi vill såklart vara så högt som möjligt när serien är slut, säger Johnson.

Han är nöjd med hur året startade när det blev 6–0 mot Björklöven. Nu väntar Västervik hemma i Himmelstalundshallen på lördagskvällen. Det har blivit lite av derbykänsla lagen emellan.

– Det är alltid roligt att möta lag där det finns en känsla emellan. Vi vill definitivt slippa uppleva samma känsla igen som senast de var i Norrköping, säger Johnson och minns 1–7 då.

Han är nöjd med hur laget gått framåt under sin tid som huvudansvarig.

– Jag tycker vi vuxit som lag. Vi har blivit bättre och stabilare. Individuellt har många spelare också också lyft sig även om det är laget och helheten som är det viktigaste.

Vita Hästen har en skadefri trupp och alla spelare är tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!