"Jag tycker vi är på rätt väg igen"

Som det svängde i Gränbyhallen. "Vi kan ta med oss bra grejer", sa Vita Hästens Adam Ginning efter strafförlusten.

Adam Ginning (nummer 6) fick spela för fullt direkt.

Adam Ginning (nummer 6) fick spela för fullt direkt.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-10-25 22:20

Vita Hästen kom ut stenhårt i Uppsala men kunde inte spräcka nollan.

I stället blev det en match i ständig uppförsbacke där Hästen hela tiden kom tillbaka.

Exhästen Villiam Haag blev tvåmålsskytt och Tobias Liljendahl, som också har varit i Hästen, gjorde ett för Almtuna. Men gästerna hade hela tiden ett svar. Linus Andersson gjorde 1–1, Filip Cruseman 3–1, Anton Johansson 3–2 och slutligen István Bartalis 4–4.

Vita Hästen kändes som det bättre laget över tre perioder men fick ändå ge sig i straffläggningen.

Ändå, med tanke på den senaste tidens torftiga poängutdelning, var det här ett steg framåt.

Adam Ginning, lånet från LHC, fick hoppa in direkt i sin nya dress. Han spelade för fullt och såg ändå rätt nöjd ut när han summerade matchen utanför omklädningsrummet.

– Det är alltid tråkigt att förlora men vi gör en bra match. Vi kan ändå ta med oss en hel del grejer till på söndag (Timrå borta).

Du hade ett bra läge i förlängningen.

– Ja, jag missade mål där.  

Med bara en träning i Himmelstalundshallen var det ändå upp till bevis direkt. Och Ginning skötte det bra med sin fysiska spelstil.

– Jag tycker det kändes bra ändå. Jag tycker jag höll det enkelt, spelade hårt och rejält. Jag kanske kan spela ännu mer fysiskt men jag tycker ändå att det var bra. Sen är jag inte nöjd med att jag tar två utvisningar. Om jag tar bort var det en bra match, sammanfattade han.

Köper du utvisningarna?

– Det är svårt att säga. Jag har inte sett dem och jag tänker inte säga emot. Jag tyckte den sista var lite tuff men jag vet inte. Det kanske var en crosschecking.

En poäng var ändå ett steg i rätt riktning?

– Ja, det är alltid bra att ta poäng. Sen hade vi velat ta mer. Vi får plocka fler på söndag i stället., sa Adam Ginning.

Tony Zabel såg inte heller ut som en förlorare direkt efter matchen. Vita Hästens tränare var nöjd med matchen i stort, även om han hade önska mer än en poäng.

– Vi ville komma ut lite tuffare och rejälare. Vi har varit passiva från start i några matcher så det var egentligen order att ta klivet i dag, sa Zabel när han kom ut från omklädningsrummet.

Det syntes också.

– Ja. Första och tredje perioden var riktigt bra. Andra också, men där tappade vi några sekvenser som gjorde att de fick ett övertag. Sen var det jävligt starkt att hämta in ett 3–1-underläge när vi själva har varit ett målsnålt lag ett tag. Det var bra att vi kunde ta det dit. Det är alltid tråkigt att förlora men vi kan ta med oss många bra saker. Jag tycker att vi är på rätt väg igen i mycket. Jag tycker att vi spelade mer samlat också. Då kommer målchanserna. I de tre sista matcherna har det varit mer en mot en och då blir det svårt att vinna.

Vita Hästen återvänder inte hem till Norrköping i helgen. Nästa anhalt är alltså Timrå borta på söndag, med ett någorlunda återfunnet självförtroende..

– Vi får det inte riktigt att tippa över ännu. Men om det kan se ut så här, då har vi positivt att titta på både gällande statistik och spelmässigt, sa Zabel.

I straffläggningen inledde Linus Andersson med att sätta den första, innan Oliver Nordberg och Joakim Hälleström missade hårfint.

– Det är tre väldigt bra straffar. Första är bra, andra tar i ribban och Jocke är egentligen klar med sin. Men det var en bra räddning.

– Vi ligger ändå under hela matchen så det var starkt att komma tillbaka. Jag är nöjd med vår insats men inte resultatet, sa Tony Zabel.

Villiam Haag var på målhumör mot sitt gamla lag Vita Hästen.
Villiam Haag var på målhumör mot sitt gamla lag Vita Hästen.
Matchfakta

ALMTUNA–VITA HÄSTEN 5–4 (1–1, 2–2, 1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (5.58) Calle Åsell, 1–1 (13.58) Linus Andersson.

Andra perioden: 2–1 (24.45) Villiam Haag, 3–1 (28.29) Villiam Haag, 3–2 (33.44) Filip Cruseman, 3–3 (35.25) Anton Johansson.

Tredje perioden: 4–3 (49.14) Tobias Liljendahl, 4–4 (55.30) István Bartalis.

Straffar, vinnande mål: Alexander Bjurström, Almtuna

Skott: 21–31 (3–10, 14–10, 6–10, 2–1).

Publik: 1258.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!