"Ingen chans att skydda mig"

Kevin Elgestål är på bättringsvägen efter smällen mot huvudet.– Huvudtacklingar är farliga. Jag hade ingen chans att skydda mig, säger Vita Hästens forward.

Kevin Elgestål.

Kevin Elgestål.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2016-11-05 15:51

Det var i fredagens segermatch hemma mot Tingsryd som Elgestål åkte på en rejäl tackling mot huvudet från Måns Hermansson.

Elgestål tuppade av ett tag innan han fick hjälp av isen. Sedan var det färdigspelat för båda två. Hermansson fick fem minuters utvisning plus matchstraff och Elgestål fick genomgå läkarundersökning och sen åkte han hem till sig.

– Jag behövde inte åka upp till sjukan. Jag fick reda på efteråt att vi hade vunnit med 6–3 och det var väldigt skönt, berättar Elgestål dagen efter.

Alltid något positivt med smällen då, att ni kunde vända i powerplay efter utvisningen?

– Precis. Skönt att vi kunde hänga två då.

Vad kommer du ihåg av tacklingen?

– Ingenting. Jag tappade medvetandet ett tag och sen fick jag hjälp att komma ut.

Har du sett det i efterhand?

– Ja, på twitter. Det är inget snack om att den sitter i huvudet, och det vill man ju helst undvika. Jag skulle hämta med mig pucken snett bakom mig och hann inte titta upp.

Vad säger du om Hermanssons agerande?

– Det handlar väl om respekt. Jag hade ingen chans att skydda mig. Det blev en olycklig situation.

Hur mår du dagen efter då?

– Jag mår bra. Jag har lite ont i huvudet men inget mer. Nu får jag börja gå hjärntrappan och det är ju minst fem dagar. Nästa match är mot AIK på onsdag och det blir inget spel då i alla fall. Jag hoppas att det blir som med Franzén, att jag kan komma tillbaka rätt snabbt.

Har du varit med om det här tidigare?

– Ja, jag har gått hjärntrappan en gång förut och jag vet vad det innebär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!