Ineffektiviteten blev Hästens fall

Spelare och ledare var överens: ett stort steg framåt. Problemet: effektiviteten som gjorde att Vita Hästen ändå blev utan poäng.

Här var det stopp! Jens Holmström hade flera vassa chanser men Victor Brattström räddade 32 av 33 hemmaskott.

Här var det stopp! Jens Holmström hade flera vassa chanser men Victor Brattström räddade 32 av 33 hemmaskott.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey2019-12-03 22:19

Efter fyra raka hemmasegrar fick Vita Hästen bita i sin egen is när Timrå gästade Himmelstalundshallen på tisdagskvällen.

Gästerna tog hand om alla tre poängen efter 2–1-seger.

Ändå var det Hästen som hade kommandot från start, men oj vad svårt laget hade att få in pucken bakom Victor Brattström. 

– Ja, fler mål för att vinna matchen var det som saknades den här gången. Spelmässigt kom vi tillbaka lite igen efter två sämre matcher. Skönt att vi studsade tillbaka i spelet, sen vill vi såklart ha mer mål. Vi skapade jättemycket, sa Hästens lagkapten Jesper Samuelsson en kort stund efter slutsignalen.

Hemmalaget hade övertaget i stort sett från början till slut, men avsluten gick antingen utanför, över eller på den storspelande målvakten.

– Det går ju ut på att göra mål och det var lite där det fallerade ikväll. Vi ska ta vara på fler lägen. Vi sköt ganska mycket utanför hela tiden, men det gäller att fortsätta jobba på samma sätt, kanske snäppa upp det ännu lite hårdare så kommer vi kunna vända på den trenden och få turen med oss, sa "Sama".

Han höll med om att laget var mentalt slitet mot Almtuna i söndags, där man ändå lyckades vinna efter straffar. Nu var det en annan energinivå från hemmaspelarna, men märkligt nog blev det då istället noll poäng.

– Mycket har handlat om hur spelschemat har sett ut, nu får vi någon dag med extra vila här och då får vi ladda batterierna och återhämta oss. 

När hemmamålen uteblev blev det istället som så ofta med liknande matchbild – motståndarna stack upp och tog ledningen på en kontring drygt sex minuter in i mittenperioden. I slutet av samma period kom även tvåan, i power play, bakom Viktor Kokman, som verkade skymd.

Trots slitet utan mål fortsatte Hästen att ösa på framåt. Stora delar av slutperioden innehöll spel i Timrås försvarszon, och skott på skott. Utdelningen kom halvvägs in i perioden. Med en man mer drog Linus Andersson till och det var reducerat. Linus har nu gjort mål fem matcher i rad. Jakten på ett kvitteringsmål fortsatte och med två och en halv minuter kvar klev Kokman in i båset till förmån för en sjätte utespelare. 

Pucken snurrade i närheten av mållinjen ett par gånger, men utan att ta sig över densamma. Slutsignalen kom närmast som en befrielse för gästerna.

– Victor Brattström var tungan på vågen den här gången, konstaterade också Timrås tränare Fredrik Andersson i en slutsummering där han hyllade sin målvakt.

Mötet med Timrå innebar att Vita Hästen gick in i andra halvan av allsvenskan, på en sjätteplats i tabellen. Viss skillnad det mot vid samma tid förra säsongen då laget var klar jumbo.

– Det är klart att det är roligare att spela hockey när man inte ligger sist, men nu förlorade vi så då är det ju jättetråkigt med hockey, sa kapten Samuelsson.

Tränaren i Vita Hästen, Tony Zabel, kom snabbt ut från omklädningsrummet efteråt. Nöjd med en hel del förutom förlusten.

– Vi sammanfattade det kort, som en av våra bättre matcher på sista tiden och alla där inne känner att vi ska vinna det här. Timrå hade sitt två- mot ett-läge och sitt power play, sen funderar jag på om de hade nåt mer läge. Nej, men vi hade hur mycket som helst. Vi måste göra mål helt enkelt, sa Zabel. 

– Vi gillar inte att förlora, men jag gillar att vi var tillbaka på den energinivån och att vi spelmässigt gjorde en jättebra match. 

Närmast väntar Tingsryd borta på fredag.

Kevin Elgestål slet men fick inte nåt för det den här kvällen.
Kevin Elgestål slet men fick inte nåt för det den här kvällen.
Matchfakta

Vita Hästen–Timrå 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (6.06) Tim Wahlgren (Sebastian Kaijser, Filip Westerlund), 0–2 (18.24) Marcus Hardegård (Albin Lundin, Jonathan Dahlén), spel fem mot fyra. Tredje: 1–2 (10.15) Linus Andersson (Simon Fernholm, Joakim Hälleström), spel fem mot fyra. Skott: 33–16. (12–4, 12–6, 9–6). Utvisningar, Vita Hästen: 2x2 minuter+ett matchstraff (Adam Ginning). Timrå: 3x2. Domare: Alexander Österberg, Linköping, och Anders Sandahl, Filipstad. Publik: 2 121.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!