Hockeymålvakten gjorde mål – och blev utvisad

IK Guts-målvakten Alexander Svensson gjorde mål i öppen kasse och jublade så mycket att han blev utvisad.

Guts vann mot Jonstorp.

Guts vann mot Jonstorp.

Foto: Ulf Stråhle/Arkiv

Ishockey2019-11-03 19:27

– Domaren tyckte att han hånade motståndarna, men han blev ju bara glad, sa Guts-tränaren Björn Olsson efter den "ovanliga" avslutningen i Jonstorps ishall.

Nåväl. Det var en utvisning som både Guts och målvakten Svensson kunde ta. I det läget var matchen avgjord och nämnde Svensson hade just skickat iväg pucken från den egna förlängda mållinjen in i motståndarnas öppna kasse fram till 6–3 för formstarka IK Guts.

– Att målvakten gör mål ser man inte varje dag och det var vaket gjort av Alexander, sa tränaren Björn Olsson som i slutskedet fick se Emil Rooth fastställa segern till 7–3 (1-1, 2-2, 4-0).

Tränare Olsson var mäkta belåten efter tredje raka segern.

– Grabbarna börjar verkligen växa in i det här och förstår nu vad som krävs i den här serien för att vinna matcher. Jag är sjukt stolt över deras krigarinsats i dag.

Inför den tredje perioden stod matchen och vägde med 3–3 på resultattavlan. Där och då plockade Guts-spelarna fram det lilla extra och kunde avgöra med fyra påpassliga mål i avslutningsakten. Och detta trots att tre nyckelspelare saknades och att resan ner till Skåne varit lite trasslig med köer.

– Vi kom 20 minuter innan matchvärmningen, men killarna tog verkligen på sig blåställen i dag, sa tränare Olsson.

Nykomlingen Guts ligger nu sexa i tabellen när serien "vänder" och i nästa match, på söndag, väntar besök från Trelleborg.

Målskyttarna mot Jonstorp: Sebastian Norén 2, Emil Rooth, Alexander Svensson, Anton Lindqvist, Dimitri Likhachyov och Isac Levander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!