HĂ€sten-forwarden: "Det var perfekt tajming"

Viktor Lodin har varit med pÄ Vita HÀstens starka formtopp. "Det var perfekt tajming att komma hit", sa forwarden efter straffsegern mot Almtuna.

Viktor Lodin (i mitten) fick jubla över sitt första spelmĂ„l sedan han kom till Vita HĂ€sten frĂ„n Örebro.

Viktor Lodin (i mitten) fick jubla över sitt första spelmĂ„l sedan han kom till Vita HĂ€sten frĂ„n Örebro.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-12-01 18:15

InlĂ„nad frĂ„n Örebro för ett par veckor sedan. Viktor Lodin trivs i sitt nya lag och fick summera en ny seger pĂ„ söndagen. Även om det krĂ€vdes straffar och Ă€ven om det kanske inte var den bĂ€sta matchen laget gjort.

– Skönt med tvĂ„ poĂ€ng Ă€ven fast vi inte gjorde en speciellt bra match. Det Ă€r viktigt att vinna sĂ„dana hĂ€r matcher ocksĂ„, de poĂ€ngen kan bli viktiga i slutĂ€ndan, sa Lodin nĂ€r han kom ut ur omklĂ€dningsrummet.

Han har varit med nĂ€stan hela vĂ€gen pĂ„ slutet nĂ€r Vita HĂ€stens formtopp gett mĂ„nga segrar och ett lyft i tabellen under november. 

Mot Almtuna var han en av de bĂ€sta, skapade mycket och tog för sig pĂ„ isen. 

Han fick Ă€ven göra mĂ„let som innebar 1–1 efter att Tony MĂ„rtensson gett Almtuna ledningen redan efter 48 sekunder. Kvitteringen tog HĂ€sten tillbaka in i matchen Ă€ven om det inte blev nĂ„gra fler spelmĂ„l efter det.

– Skönt att fĂ„ sĂ€tta dit den, jag har haft en del lĂ€gen innan, nu fick jag sĂ€tta ett mĂ„l under ordinarie speltid ocksĂ„ och inte bara pĂ„ straffar, sa Lodin som satte avgörande straffen i sin debut men sedan gĂ„tt mĂ„llös efter det.

Vad var det framför allt som du saknade i spelet idag?

– Vi var lite slarviga, vi anvĂ€nde inte varandra och var inte lika tighta i mittzonen som vi varit tidigare. Det Ă€r bara för oss att kolla lite video och komma tillbaka till det spel vi haft förut. 

Det Àr mycket matcher just nu, kan det vara att ni Àr lite slitna?

– Klart att det Ă€r tufft med mycket matcher men vi mĂ„ste försöka stĂ€lla om huvudena och vara med dĂ€r ocksĂ„ och inte bara kropparna. Sedan tycker jag att vi Ă€r jĂ€kligt starka just nu Ă€ven fast vi inte spelade vĂ„r bĂ€sta hockey just idag.

1–1 stod sig tiden ut, och Ă€ven i förlĂ€ngningen, trots att det var Vita HĂ€sten som styrde matchen och var nĂ€rmast att ta alla tre poĂ€ngen. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt skipade nĂ„gon form av rĂ€ttvisa nĂ€r Linus Andersson till slut kunde sĂ€tta den avgörande straffen som gav 2–1 för hemmalaget.

Det ordnade ocksÄ en snabb revansch för HÀsten som hade sex raka segrar innan man förlorade mot VÀsterÄs i fredags och laget Àr pÄ vinnarspÄret igen. Precis som man har varit ganska lÀnge.

– Det var perfekt tajming att komma hit. Jag tror att det hĂ€r kan rĂ€cka lĂ„ngt. NĂ€r vi nte spelar sĂ„ bra lyckas vi ta poĂ€ng Ă€ndĂ„. Det Ă€r en styrka lĂ€ngre fram nĂ€r det blir Ă€nnu tightare matcher. 

Har det varit en omstÀllning att komma hit frÄn SHL?

– Litegrann Ă€r det. Det Ă€r lite mer strukturerat i SHL, men jag kĂ€nner att jag börjar komma in i det mer och mer.

TrÀnaren Tony Zabel höll med om att Vita HÀsten gjort bÀttre insatser rent spelmÀssigt, men ville samtidigt lyfta det positiva.

– Det var inte en av de bĂ€ttre matcherna men vi kom tillbaka frĂ„n en förlust och vann igen. Det betyder att det Ă€r en hög moral i laget. Och nĂ„gonstans en bra lĂ€gstanivĂ„ ocksĂ„. Vi slĂ€ppte inte in nĂ„gra mĂ„l i boxplay idag. Hade vi gjort 2–1 och 3–1 pĂ„ de lĂ€gen vi Ă€ndĂ„ hade kunde det ha blivt 7–1. Men nĂ€r inte mĂ„len kom Ă€r det klart att man blev lite orolig, sa han.

– Det Ă€r inte mĂ„nga lag som klarar av att vinna fast man inte Ă€r pĂ„ topp.

Vad sÀger du om Linus Anderssons straffavgörande?

– DĂ€r sköt han ju! Vi tog ut honom för att han ska skjuta och sĂ„ dribblade han, svarade Zabel om Anderssons första, missade, variant.

– Han fick en chans till, haha. Vi skrek frĂ„n bĂ„set allihop; "skjut för helvete". Han kan ju pricka och behöver inte vara sĂ„ orolig. 

Oscar Masiello fick en mardrömsstart men spikade igen helt efter det.
Oscar Masiello fick en mardrömsstart men spikade igen helt efter det.
Matchfakta

Vita HĂ€sten–Almtuna 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (0.48) Tony MĂ„rtensson (Stefan Lassen, Nikolai Belov), 1–1 (10.35) Viktor Lodin (Simon Fernholm, Jens Holmström). Andra perioden: –. Tredje perioden: –. FörlĂ€ngning: –. Straffar: 2–1 Linus Andersson. Skotten: 39–22 (11–7, 11–7, 12–5, 4–3, 1–0). Utvisningar: HĂ€sten: 4x2 minuter. Almtuna: 8x2 minuter. Publik: 2 094.

Karta: Himmelstalundshallen
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!