Hästen-forwarden: "Det var perfekt tajming"

Viktor Lodin har varit med på Vita Hästens starka formtopp. "Det var perfekt tajming att komma hit", sa forwarden efter straffsegern mot Almtuna.

Viktor Lodin (i mitten) fick jubla över sitt första spelmål sedan han kom till Vita Hästen från Örebro.

Viktor Lodin (i mitten) fick jubla över sitt första spelmål sedan han kom till Vita Hästen från Örebro.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-12-01 18:15

Inlånad från Örebro för ett par veckor sedan. Viktor Lodin trivs i sitt nya lag och fick summera en ny seger på söndagen. Även om det krävdes straffar och även om det kanske inte var den bästa matchen laget gjort.

– Skönt med två poäng även fast vi inte gjorde en speciellt bra match. Det är viktigt att vinna sådana här matcher också, de poängen kan bli viktiga i slutändan, sa Lodin när han kom ut ur omklädningsrummet.

Han har varit med nästan hela vägen på slutet när Vita Hästens formtopp gett många segrar och ett lyft i tabellen under november. 

Mot Almtuna var han en av de bästa, skapade mycket och tog för sig på isen. 

Han fick även göra målet som innebar 1–1 efter att Tony Mårtensson gett Almtuna ledningen redan efter 48 sekunder. Kvitteringen tog Hästen tillbaka in i matchen även om det inte blev några fler spelmål efter det.

– Skönt att få sätta dit den, jag har haft en del lägen innan, nu fick jag sätta ett mål under ordinarie speltid också och inte bara på straffar, sa Lodin som satte avgörande straffen i sin debut men sedan gått mållös efter det.

Vad var det framför allt som du saknade i spelet idag?

– Vi var lite slarviga, vi använde inte varandra och var inte lika tighta i mittzonen som vi varit tidigare. Det är bara för oss att kolla lite video och komma tillbaka till det spel vi haft förut. 

Det är mycket matcher just nu, kan det vara att ni är lite slitna?

– Klart att det är tufft med mycket matcher men vi måste försöka ställa om huvudena och vara med där också och inte bara kropparna. Sedan tycker jag att vi är jäkligt starka just nu även fast vi inte spelade vår bästa hockey just idag.

1–1 stod sig tiden ut, och även i förlängningen, trots att det var Vita Hästen som styrde matchen och var närmast att ta alla tre poängen. På så sätt skipade någon form av rättvisa när Linus Andersson till slut kunde sätta den avgörande straffen som gav 2–1 för hemmalaget.

Det ordnade också en snabb revansch för Hästen som hade sex raka segrar innan man förlorade mot Västerås i fredags och laget är på vinnarspåret igen. Precis som man har varit ganska länge.

– Det var perfekt tajming att komma hit. Jag tror att det här kan räcka långt. När vi nte spelar så bra lyckas vi ta poäng ändå. Det är en styrka längre fram när det blir ännu tightare matcher. 

Har det varit en omställning att komma hit från SHL?

– Litegrann är det. Det är lite mer strukturerat i SHL, men jag känner att jag börjar komma in i det mer och mer.

Tränaren Tony Zabel höll med om att Vita Hästen gjort bättre insatser rent spelmässigt, men ville samtidigt lyfta det positiva.

– Det var inte en av de bättre matcherna men vi kom tillbaka från en förlust och vann igen. Det betyder att det är en hög moral i laget. Och någonstans en bra lägstanivå också. Vi släppte inte in några mål i boxplay idag. Hade vi gjort 2–1 och 3–1 på de lägen vi ändå hade kunde det ha blivt 7–1. Men när inte målen kom är det klart att man blev lite orolig, sa han.

– Det är inte många lag som klarar av att vinna fast man inte är på topp.

Vad säger du om Linus Anderssons straffavgörande?

– Där sköt han ju! Vi tog ut honom för att han ska skjuta och så dribblade han, svarade Zabel om Anderssons första, missade, variant.

– Han fick en chans till, haha. Vi skrek från båset allihop; "skjut för helvete". Han kan ju pricka och behöver inte vara så orolig. 

Oscar Masiello fick en mardrömsstart men spikade igen helt efter det.
Oscar Masiello fick en mardrömsstart men spikade igen helt efter det.
Matchfakta

Vita HästenAlmtuna 21 (11, 00, 00, 00, 10)

Första perioden: 0–1 (0.48) Tony Mårtensson (Stefan Lassen, Nikolai Belov), 1–1 (10.35) Viktor Lodin (Simon Fernholm, Jens Holmström). Andra perioden: –. Tredje perioden: –. Förlängning: –. Straffar: 2–1 Linus Andersson. Skotten: 39–22 (11–7, 11–7, 12–5, 4–3, 1–0). Utvisningar: Hästen: 4x2 minuter. Almtuna: 8x2 minuter. Publik: 2 094.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!