Guts sköna bortaseger mot serieledaren

Det var ett riktigt styrkebesked av nykomlingen Guts. "Det tär på hjärtat", sa tränaren Björn Olsson efter 3–2 borta mot ettan Mjölby.

Mika Huhtasalo avgjorde derbyt i Mjölby i den tredje perioden.

Mika Huhtasalo avgjorde derbyt i Mjölby i den tredje perioden.

Foto: Ulf Stråhle

Ishockey2019-12-01 18:56

Guts Finspång hade svårt att få poängen med sig i säsongsinledningen.

Men nu är ångan uppe. Med fyra omgångar kvar av grundserien ligger laget precis på rätt sida strecket för att bli ett av de fyra lagen som går vidare till alltvåan.

– Det var ett par sjukt tunga poäng för att ta oss till alltvåan. Det är tätt och tight och alla möter alla. Det är så här man vill ha det egentligen. Men det är klart att det tär på hjärtat, sa Björn Olsson och skrattade efter segern.

Hela 347 åskådare kom till matchen i Mjölby. Där ettan alltså fick stryk av nykomlingen Guts.

– Fantastiskt skönt att få vinna. Men vi har spelat bra hockey ett tag och jag kände att vi hade chans att ställa till det i dag. Det här är inga poäng man räknar in på förhand men sett över 60 minuter var det inte orättvist. Vi missade en straff när det stod 2–2 men kunde ändå komma igen efter det. Vi är bra nu. Det var extra skönt för några av våra killar som har blivit ratade av Mjölby, sa Björn Olsson.

Guts mål i den första perioden gjordes av Victor Lindman och Emil Rooth. Matchhjälte blev Mika Huhtasalo med det enda målet i den tredje perioden.

Björn Olsson lovordade förstafemman med Lindman och nyförvärvet Anton Kellman bakom kedjan Rooth, Huhtasalo och Andreas Nelly.

– De har bra kemi. Lindman och Kellman skulle platsa i vilket division 1-lag som helst, och Lindman ännu högre upp. De kommer med rutin som lär oss att växa, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!