Guts ger inte upp trots förlust i streckmötet

Guts förlorade streckmötet med Olofström, 2–5 (0–1, 2–3, 0–1) i hemmahall.

Tränaren Björn Olsson var nöjd med mycket i hemmalagets spel. Ändå blev det inga poäng den här gången.

Tränaren Björn Olsson var nöjd med mycket i hemmalagets spel. Ändå blev det inga poäng den här gången.

Foto: Fredrik Rosander

Ishockey2019-12-04 22:22

Hockeytvåan södra B är av det jämnare slaget. Efter onsdagskvällens matcher skiljer endast fyra poäng mellan fem lag i kampen runt övre strecket.

Finspångslaget Guts är i högsta grad med där. Det trots förlust i hemmamötet med trean Olofström.

– Vi mötte ett bra lag, det finns en anledning till att de ligger där de gör, och i slutet har de fått in några duktiga spelare till, sa Guts tränare Björn Olsson efter ett kort snack med sina spelare i omklädningsrummet.

Gästerna, förstärkta med ryska bröderna Skladnichenko, Alexander och Nikolai med KHL-meriter, gick upp till 2–0-ledning innan hemmaspelarna hittade rätt. Två skott från blålinjen gav utdelning och det var kvitterat på mindre än två minuter i mittenperioden.

Ändå var det 4–2-ledning för bortalaget inför sista 20 minuterna, efter några lite väl enkla puckar bakom i övrigt stabile Alexander Svensson i Guts-kassen.

– Bortsett från två mål som vi gav bort är jag nöjd. Vi har ju varit förskonade från det där att ge bort mål ett tag, och då har vi vunnit matcherna. Spelmässigt var vi ganska bra. Man ska inte glömma att vi är nykomlingar i serien och just nu hotar vi om en plats i alltvåan, och vi spelade mot ett lag med mycket erfarenhet som har varit länge på den här nivån, sa Björn.

Tre omgångar återstår av grundserien. En plats bland de fyra bästa gäller för en vårsäsong i alltvåan. Guts har kvar att möta Sölvesborg, Boro/Vetlanda och Jonstorp innan tabellen kan räknas samman.

– Vi har allt i egna händer, sa Björn.

Mål: Victor Lindman och Filip Stensson.

Andreas Nelly tillhörde de bättre i Guts Finspång.
Andreas Nelly tillhörde de bättre i Guts Finspång.
Karta: Klimatteknik hallen, grosvadsvägen 5
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!