Gunnarssons avgörande dubbel

I åttonde försöket kom första trepoängaren. 3–2 hemma mot Modo – utan förlängning. "Jätteskönt", sa tvåmålsskytten August Gunnarsson.

Ishockey2017-10-13 22:33

Videon är inte längre tillgänglig

Det stod 2–2 och var på väg mot förlängning, för sjätte matchen i följd.

Då gled matchvinnare Gunnarsson in från höger framför Erik Hanses när Jesper Samuelsson klappade till.

– Jag touchade pucken och fattade inte riktigt att den gick in först. Jag hade lite tur, den gick in under plocken, berättade August efter matchen.

Det blev det förlösande segermålet som gav första trepoängaren sedan 15 februari.

– Vi har tappat ledningar förut, det är klart att det har varit tungt. Nu var det vi som kom tillbaka och vann. Jätteskönt att få en trea.

Vita Hästen fortsätter att producera i power play.

Det var Gunnarsson som gjorde första målet också, på en annorlunda framspelning från Rickard Palmberg. Via sargen.

– Den kom lite svårt, jag fick justera fötterna lite och sen var det bara att raka in den, berättade August.

I början av tredje perioden utnyttjade Palmberg en retur från Hanses från Emil Erikssons skott, till 2–2.

– Han är överallt, tar skott, styr och ställer. Han är viktig för oss. Han får mycket skit av motståndarna och han ger tillbaka också, sa August om centern i fjärdekedjan.

Hittills har August gjort fyra mål. Han har avlastat de pålitligaste poänggörarna. Precis som laget efterlyst till den här säsongen.

– Jag försöker bara göra ett hårt arbete och vara där varje dag, försöka vara lite kreativ i anfallszon. Nu har jag haft lite flyt. Det är bra att vi får lite spridning och kan vara hot.

För tillfället är August dubbelt så het som brorsan Carl Gunnarsson i NHL. Han har gjort två mål för sitt St Louis Blues.

– Jag försöker hänga på honom. Vi har kontakt ofta. Vi snackar mest om annat än hockey. Det är skönt att ha honom där.

Målvakten Viktor Kokman fick en jobbig start när Modo tog ledningen med en puck via egen back.

– Jag fick jättebra hjälp av grabbarna i andra och tredje perioden, sa han.

Assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson var helnöjd med vinsten, men såg också en del att förbättra.

– Det gick lite i vågor. Vi måste vara smartare, få ut pucken ur zonen och så våra backar inte får så långa byten, sa "Grizzly".

Backen Daniel Josefsson tvingades kliva av efter första perioden.

– Det är lite stelt, en gammal skada som jag slog upp. Vi behandlade, men det räckte inte. Vi får se om vi kan få det att mjukna till söndagsmatchen mot Södertälje, sa Josefsson om sin stela nacke.

3–2

Vita Hästen–Modo Hockeyallsvenskan Första perioden: 0–1 (13.16) Marcus Oskarsson (Patrik Karlkvist), 1–1 (16.41) August Gunnarsson (Rickard Palmberg, Jesper Samuelsson), spel fem mot fyra, 1–2 (19.07) Emil Molin (Sam Marklund). Tredje perioden: 2–2 (4.45) Rickard Palmberg (Emil Eriksson, Wilhelm Westlund), 3–2 (18.04) August Gunnarsson (Jesper Samuelsson, Marcus Eriksson), spel fem mot fyra. Skott: 25–22 (9–6, 5–7, 11–9). Utvisningar, Vita Hästen: 3x2 minuter. Modo: 4x2. Domare: Filip Sandstedt, Åstorp. Publik: 2 938.