"Gäller att ha koll på den femman"

Timrå. Kan det bli seger tredje gången gillt för Vita Hästen? "Nu vill vi verkligen slå dem", säger backen Anton Danielsson.

Anton Danielsson.

Anton Danielsson.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS

Ishockey2019-12-02 14:30

Anton Danielsson är jämnårig med Jonathan Dahlén och har fått en viss rutin på att möta forwarden som är utlånad till Timrå från San Jose Sharks och NHL.

Speciellt när man är back.

– Jo, man har mött honom några gånger. Samtidigt går det inte att lägga allt för mycket energi på det, men det gäller att veta vilka man möter. Klart att vi måste ha koll på den femman han spelar i, säger Anton inför tisdagens match mot Timrå i Himmelstalundshallen.

Förlust hemma, då Hästen var nära att jobba ifatt 0–4 till en förlängning. Borta föll Hästen på straffar.

Matchavgörande straffskytt?

Jonathan Dahlén.

Även om Uffe Dahléns son har haft svårt att etablera sig i sin NHL-klubb, är han ett varumärke för hockeyallsvenskan och Timrå som regelbundet fått låna hem talangen. På 25 matcher har han gjort 33 poäng, 14 mål och 19 assists hittills.

– Det var väl först när vi kom upp lite i åldrarna man märkte av honom, som i J20. Det var väl mest när han spelade med Elias Pettersson (Vancouver Canucks) som det pratades lite om dem. Elias var inte så stor och inte särskilt stark men hade ett bra skott och fart. Han var bra redan då, berättar Anton som själv fostrades i Skellefteå innan han kom till Vita Hästen.

Det är tätt mellan omgångarna, tre matcher i veckan under en längre period, gör att Vita Hästen har träningsledigt på måndagen för att hämta energi och kraft. Om det var en tung första säsong i sin nya klubb, vill han inte ha den ogjord.

– Nu är det lättare att gå till jobbet. Förlusterna tog rätt mycket, det var en annan press och tyngd på axlarna och man funderade. Samtidigt vill jag inte ha det ogjort heller, jag tror att man alltid kan ta med sig något av den erfarenheten. Det är en annan trygghet i år och det känns som vi har en annan grund att falla tillbaka när vi är pressade, säger Anton.

Backen konstaterar att även om det är uddamål som avgör, får Hästen det oftast med sig poäng och seger.

– Inte så att vi vinner med 4–1, eller 5–1. Det är krig till sista bytet. Det gäller att hålla fokus hela matchen. Men på något sätt har vi hittat ett lugn i det. Att ha tålamodet att vänta på avgörandet istället för att stressa iväg och försöka hitta något läge själv, säger Anton.

Förlusterna 3–4 och 5–6 efter straffar kan tippa över till en hemmaseger mot Timrå.

– Mot Modo var det en morot att bli det första laget som bröt sviten. Nu vill vi verkligen slå dem.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!