Framgångsrika juniorer med sikte på A-laget

Inte bara A-laget är på uppgång. Även Vita Hästens J 20-lag, som är obesegrat hittills under säsongen.

Många måljubel har det blivit för Vita Hästens J 20-lag den här säsongen.

Många måljubel har det blivit för Vita Hästens J 20-lag den här säsongen.

Foto: David Iwung

Ishockey2019-11-26 07:00

Nio segrar och fyra oavgjorda är facit för Vita Hästens J 20 på de 13 matcherna i J 20 elit södra i höst. 

En framgång som kan hänvisas till en ny organisation, enligt huvudtränaren Jimmy Wedberg.

– Vi har förändrat mycket jämfört med de senaste åren, allt har steppats upp. Vi tränar hårdare och mer noggrant. Vi kör sex dagar i veckan, gnuggar på hela tiden. Det är både teori, fys och mycket is. Det skapar bra förutsättningar, säger Wedberg, som kom ny till Hästen inför den här säsongen efter att ha haft olika roller i Nyköping.

Senaste omgången innebar en storseger, 8–2 (4–0, 3–1, 1–1) mot Mölndal i Himmelstalundshallen. Hästen är tvåa i tabellen en enda poäng bakom ledande Troja/Ljungby. De tre främsta får i vår kvala till SuperElit, vilket är högsta nivån för juniorserier i Sverige. I nuläget har Hästen elva poängs marginal till seriefyran, Borås.

– Målsättningen är först och främst att utbilda spelare till vårt A-lag, att både på kort och lång sikt få fram så många egna spelare som möjligt. Att ta steget upp till SuperElit skulle vara jätteviktigt för klubben, det blir en helt annan nivå och då blir det även andra möjligheter för våra spelare, säger Jimmy.

Ännu har bara ett fåtal juniorer tagit steget upp till A-laget, men med det nuvarande samarbetet mellan tränarna i A-, J 20- och J 18-lagen ska det bli bättre.

– Vi tränare har en bra och kontinuerlig kontakt, men det är också upp till spelarna att bevisa att de har nivån för att få testa uppåt, säger Jimmy Wedberg.

Felix Fornåå-Svensson fanns med i storsegern mot Mölndal.
Felix Fornåå-Svensson fanns med i storsegern mot Mölndal.
Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!