Forwarden gör seriedebut mot Karlskoga

Jens Holmström är tillbaka – och Vita Hästen vill tillbaka till vinnarspåret. "Vi måste spela på högsta nivån", säger Tony Zabel.

Jens Holmström är spelklar igen.

Jens Holmström är spelklar igen.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-09-24 16:55

Hästen har två raka förluster med sig in i onsdagens hemmamatch mot fullpottaren Karlskoga. 6–4 till Tingsryd senast sved värst, framför allt med tanke på insatsen och kostsamt slarv.

– Jag vet inte vad det berodde på riktigt. Jag var otroligt besviken sist och vi hade absolut inte rätt fokus på matchen. Nu när det har gått några dagar handlar det om att bygga upp grabbarna igen. Om jag hade tagit det där och då hade man ju varit arg på dem. Men jag säger inget direkt efter. Jag har lärt mig vem jag är, jag är en riktigt dålig förlorare. Då är det bättre att jag är tyst så får vi ta det dagen efter. Det är bättre när jag har hunnit kolla på video och har lite fakta också i stället för känslor, säger Zabel när han har kommit ur skridskorna efter tisdagsträningen.

Jens Holmström tillkommer till hemmamatchen och gör den första seriematchen med Hästen efter en tids sjukdom.

– Jadå. Så gott det går efter förutsättningarna, meddelar Holmström på väg in i omklädningsrummet.

Zabel är glad att få med honom i truppen.

– Han körde med juniorerna i går och med oss i dag. Han känns väl redo. Sen får vi se hur mycket han orkar efter influensan.

Ett annat nyförvärv, Joakim Hälleström, får dock vänta på sin tid. Han är med på isen men kör inte för fullt med laget med tanke på sin ljumskskada.

– Vi får väl se var det tar vägen, säger Zabel.

Vita Hästen stötte på Karlskoga i höstens andra träningsmatch då det blev vinst borta. Zabel har en bra bild av vad gästerna kan komma med till Himmelstalundshallen.

– Det är ett förväntat topplag, ett skickligt lag som åker mycket skridskor. De vill vara ett spelförande lag och därför har de bytt ut en del backar till spelskickliga. Exempelvis Westlund som har varit här. 

Även om insatsen svajade senast vet Zabel att hans lag kan matcha alla andra i serien om man kommer upp i nivå.

– Jag förväntar mig att laget är redo igen. Att vi åker skridskor och är starka på de grejerna som vi har pratat om. Om vi gör det bra, då har vi en chans mot alla. Vi orkade inte utföra det som vi ville mot Tingsryd och då kan vi förlora mot alla också. Då sjunker vi för långt ner.

– Lag som är lite mer rutinerade kan vinna ändå, om det är en okej dag. För oss kommer det krävas att vi spelar på den högsta nivån. Det är därför vi har lagt ner så mycket tid på den fysiska träningen, säger Tony Zabel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!