En gipsad – och en tillbaka i Vita Hästen

En är gipsad. En annan på väg tillbaka. Det är en del skavanker i Vita Hästen just nu. "Det är därför vi har 15 forwards och nio backar, det kommer gå åt", säger tränaren Tony Zabel.

Oliver Nordberg med gipsad fot.

Oliver Nordberg med gipsad fot.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-11-26 14:00

När Vita Hästen återigen samlades efter en ledig måndag var det både positiva och negativa skadebesked i truppen inför onsdagens möte med Södertälje hemma i Himmelstalundshallen.

Oliver Nordberg har missat de senaste matcherna, och det lär bli fler. Forwarden har en gipsad vänsterfot för tillfället.

– Han blev gipsad häromdagen, det är en fraktur i foten. Han fick ett skott på den och efter det blev det en fraktur. Nu ska han ha det i fyra veckor, säger Tony Zabel.

Nordberg har svarat för sex poäng hittills i höst, men nu får han vila den närmaste tiden.

– Det är därför vi har 15 forwards och nio backar med Wilmer Lindblad. Det kommer att gå åt, säger Tony Zabel. 

På tisdagens träning saknades även Jesper Samuelsson, István Bartalis och Jens Hellgren på isen. 

– Hellgren klev av senast och är inte riktigt fräsch ännu. Sedan hade vi några där vi tyckte det var bäst att de tar en dag extra idag för att kunna komma fräscha imorgon. Det ska inte vara någon fara där.

Hur är det med Patrick Blomberg?

– Det kommer inte att hända någonting där före jul i alla fall. Så länge kommer det ta. Minst. Vi får träffas under julen och ta ett beslut om vad som gäller för resten av säsongen.

På pluskontot på tisdagen fanns Christopher Fish som gjorde sin första hela träning efter stukningen av foten som gjorde att han klev av mot Karlskrona för ett par omgångar sedan.

Efter passet sa Fish:

– Vi får se om jag är tillbaka. Det är inte hundra procent men idag körde jag hela. Jag kanske testar på värmningen också innan vi tar ett beslut. Jag har känt på det innan också men klivit av efter ett par minuter bara. 

Är det smärta fortfarande?

– Ja, det är det. Det har bara gått en vecka än. Som tur är har vi många spelare i truppen. Det är bra, då behöver jag inte stressa. Man vill inte ta smärtstillande en hel säsong utan man vill vara fräsch så att man kan vara bra också.

Om det blir comeback redan mot Södertälje tar man ett beslut om under onsdagen.

Christopher Fish tillbaka på isen igen.
Christopher Fish tillbaka på isen igen.
Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!