"Det är en felträff egentligen som går in"

En krigare som vinner publiken. En målgörare som vinner matcher. "Det är min spelstil", säger Filip Cruseman. "Det är en felträff egentligen som går in", säger Linus Andersson.

Mål! Filip Cruseman visar vilja när han sätter 2-1-pucken.

Mål! Filip Cruseman visar vilja när han sätter 2-1-pucken.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey2019-11-27 22:28

Vi skriver sex raka segrar och en novembermånad som fortsätter att vara Vita Hästens. 

3–2 mot Södertälje SK var mer spännande än välspelat men likväl stod Tony Zabel, Filip Cruseman och Linus Andersson utanför omklädningsrummet i Himmelstalundshallen och sammanfattade kvällen som vinnare. 

Glada. Nöjda – men också medvetna om att de kom undan med maximal utdelning sett till insatsen. 

Och visst är det talande att det är Linus Anderssons halvträff som frälser ett Hästen på uppgång och sänker ett krisande Södertälje. 

– Vi gör inte våran bästa match men lyckas ändå knipa dom, säger matchvinnaren.

Power play-spelet var på väg att rinna iväg när Andersson fick läge ett knäppa av. Han har skjutit hårdare och svårare skott men när det studsar med så studsar det med.

Och i nät.

– Det är inget jätteskott av mig. Det är en felträff egentligen som går in. Jag ser inte riktigt var den går in, jag hör bara att folk börjar jubla. Det är alltid skönt att se pucken gå in, fortsätter Andersson.

Det är en sådan period som Hästen är inne i nu?

– Ja, det känns som det är dags för oss att få lite medstuds. Vi har förtjänat det. Vi har slitit för klubbmärket. Nu börjar vinsterna och poängen rulla  in. Det är jäkligt skönt, myser Andersson.

Joakim Hälleström öppnade målskyttet i Himmelstalundshallen innan Södertälje kvitterade i fem mot fyra. Filip Crusemans aktion när han åter såg till att Hästen var i ledning lyste vilja och självförtroende.

Lånet är på god väg att spela in sig i Norrköpingspublikens hjärtan med en spelstil som kräver ett stort hjärta.

Ingen puck är förlorad i 29-åringens ögon. En attityd som smittar av sig och tänder Hästen-fansen. 

– Är det så? Jag vet inte. Det är så jag spelar, det kommer av sig självt, säger stockholmaren som hade bud på ett par mål till men kunde ta de missade chanserna med en ny trepoängare i bagaget.

– Vi gör väl ingen jättematch men det är starkt att vinna ändå. Vi jobbar hårt för det, fortsätter Cruseman.

Tony Zabel hyllade sin krigare.

– Han är fantastisk i två perioder. Sen tycker jag han dog lite men arbetsinsatsen är jävligt fin att se, tycker Hästentränaren som hade på känn att det låg en sämre insats i luften. 

– Jag tyckte nästan att jag såg direkt att skallarna inte var där. Vi, ledare, går och väntar på när det mentala kommer. När vi inte är på plats. Idag jagar vi puckar. Det är en sådan match när grabbarna tycker de kört som fan men ingenting har hänt. Vi fick korrigera det i sista perioden och gick tillbaka till det vi gjorde i början av säsongen – styrde av mer och låg på energi. Jag är glad att vi har flera verktyg. 

Säger det något att ni kommer härifrån med en trea när det är svajigt?

– Absolut. Den här matchen var kanske svårare att vinna än Modo. Energinivån är tuff med så många matcher. Någonstans börjar lag dippa. Det här var riktigt bra gjort.

Det blev ett par dramatiska minuter innan Hästen kunde segerjubla. Södertälje fick möjligheten att jobba in en kvittering i spel sex mot fyra men hemmalaget tog fram det sista och höll undan. 

– Det jag gillar som vi blivit när vi spelar boxplay, även om vi släppte två enkla idag, är att vi är mycket aggressivare. Då känner jag mig ganska lugn. Vi har blivit tuffare. Så länge jag ser att vi vågar brukar det reda ut sig, säger Tony Zabel. 

Filip Cruseman deppar efter sin missade målchans - men bara tillfälligt. Han var strålande igen.
Filip Cruseman deppar efter sin missade målchans - men bara tillfälligt. Han var strålande igen.
Matchfakta

Vita Hästen–Södertälje 3–2 (2–1, 0–1, 1–0)  

Första perioden: 1–0 (1.52) Joakim Hälleström (Arvid Degerstedt), 1–1 (5.21) Christopher Bengtsson (Sebastian Bengtsson, Lucas Carlsson) spel 5/4, 2–1 (18.16) Filip Cruseman (Viktor Lodin, Jesper Samuelsson) spel fem mot fyra. Andra perioden: 2–2 (18.34) Christopher Bengtsson (Adam Wilsby, Lucas Carlsson) spel fem mot fyra. Tredje perioden: 3–2 (3.13) Linus Andersson (Simon Fernholm, Jens Holmström) spel fem mot fyra. Skott: 23–22. Publik: 2 347. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!