Bomben: Ryska duon kan debutera mot Guts

En KHL- och JVM-meriterad rysk spelare – och hans bror ... ikväll kan de möta Guts i Klimatteknikhallen i Finspång.

Nikolaj Skladnitjenko från JVM-turneringen 2014.

Nikolaj Skladnitjenko från JVM-turneringen 2014.

Foto: JOEL MARKLUND/Bildbyrån

Ishockey2019-12-04 08:30

Det är Olofström som har svarat för en smärre värvningsbomb på division 2-nivå. Klubben har gjort klart med Nikolaj Skladnitjenko och hans bror Alexander. 

Nikolaj är en 25-årig forward som spelat över 50 matcher i KHL och även gjort ett JVM för Ryssland (2014). Den gången tog det ryska laget brons i Malmö och flera av spelarna har gått vidare till att idag spela i NHL.

För Nikolaj Skladnitjenko väntar Olofström istället.

Efter JVM har han spelat sporadiskt i KHL i Metallurg Novokuznetsk och Amur Khabarovsk, men därefter mestadels hållit till i farmarligan VHL. Totalt har det blivit 55 matcher i den ryska högsta ligan. Senast har han tillhört Rubin Tiumen i VHL.

Nu kommer han till svenska division 2 och Olofström tillsammans med sin yngre, och lite mindre meriterade, bror Alexander Skladnitjenko. 

Ikväll kommer Olofström till Finspång för bortamatchen mot IK Guts i Klimatteknikhallen – och klubben hoppas att deras nya duo ska kunna debutera redan då. Om båda är redo och hinner bli spelklara återstår att se, men om så blir fallet kommer det att bli en extra krydda till kvällens möte.

Karta: Klimatteknik hallen, grosvadsvägen 5
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!