"Macke" blev skadad när han var petad

Senast var han petad, nu är han skadad. Marcus Eriksson lär missa även bortamötet med Björklöven.

Marcus Eriksson.

Marcus Eriksson.

Foto: Fredrik Jonson

Ishockey, Norrköping2015-01-22 18:54

Efter den fina inledningen på allsvenskan har både han och Vita Hästen i stort tappat fart och form den senaste tiden. Marcus Eriksson var till och med petad mot Malmö senast. Han fick stanna hemma och träna på egen hand. En olycklig träning, skulle det visa sig.

– Jag fick ett träningsprogram med bland annat intervallöpning. Efter det fick jag ont i ena ljumsken, och när jag gick på is i onsdags blev det sämre, berättar Marcus.

29-åringen, som är en av Vita Hästens nyckelspelare, lär därmed även missa fredagskvällens bortamatch mot Björklöven. Trots behandling hos kiropraktor på torsdagen såg han inte några stora chanser till spel i Umeå.

– Jag har haft ungefär samma problem några gånger tidigare och då har jag varit borta en eller två veckor från spel. Jag tror inte jag kan spela mot Björklöven, det är nog framförallt vila som gäller ett tag. Kan jag inte gå för fullt ska jag inte spela, säger "Macke".

Vita Hästens tränare Niklas Czarnecki har inte helt gett upp tanken på att få med Marcus redan till fredagsmatchen.

– Även om det är högst osäkert får Marcus åka med till Umeå, säger Niklas.

Hästen har haft några tunga veckor med fem raka förluster. Inte minst Marcus Eriksson har fått viss kritik för att spela långt under normal kapacitet.

– Klart att det aldrig är roligt att bli satt på sidan av isen, men coacherna bestämmer och det är bara att acceptera. Jag vet ju själv att jag inte varit på toppen av min förmåga de senaste matcherna. Det är bara att jobba på och ha rätt inställning så kommer det vända någon gång. Kanske är det läge att spela lite enklare för att på så sätt bygga upp självförtroendet igen, säger "Macke".

Knappast någon Marcus Eriksson på isen i Umeå alltså, men väl Adam Schmidt. Den 24-årige amerikanen är redo för spel igen efter sin skada. En viktig återkomst för Hästen i jakten på ett trendbrott.

– Absolut, Adam är en offensivt bra spelare med speed, otroligt rapp och som kan skapa lägen på egen hand, säger Niklas Czarnecki.

Rasmus Fyrpihl är tillbaka i samarbetsklubben Örebro och Axel Brage ersätter Henrik Lundberg i målet. I övrigt ändrar inte Hästentränaren i laget, trots tunga 1–9 mot Malmö senast. Niklas vill se bättre takter nu.

– Det handlar om att komma tillbaka till våra grunder och klara av att spela så en hel match. Det har varit lite för spretigt och då blir vi inte det där kompakta och svårslagna laget. Nu får vi visa att vi är ett starkt gäng som tar upp kampen tillsammans, säger Hästentränaren.

Han poängterar vikten av att tro på det de gör, trots smällen tidigare i veckan.

– Mycket handlar om att lägga tvivlet åt sidan, annars blir det snart en sanning av det som sägs. Det finns vilja och ambition i truppen, nu ska spelarna tycka det är kul att vända det här och inte bli ängsliga, säger Niklas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!