Glädjande besked för Hästen

Efter över en månads frånvaro är han med i Vita Hästens trupp igen.

Axel Brage.

Axel Brage.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey, Norrköping2015-10-27 21:03

Här är glädjebeskedet till Vita Hästens supportrar: målvakten Axel Brage är redo för spel igen.

Det var i hemmamötet med Asplöven för lite mer än en månad sen som förra säsongens succémålvakt Axel Brage slog axeln ur led och tvingades lämna isen med svåra smärtor.

Sen dess är det rehabilitering som har gällt för Brage, men när Vita Hästen åker norrut för matcher mot Sundsvall (torsdag) och Asplöven i Haparanda (lördag) finns Brage med i bussen.

– Han är spelbar och ska kunna stå, annars hade han inte åkt med, säger Hästens tränare Mikael Johansson.

Under Brages frånvaro har mestadels Linus Söderström vaktat Hästens kasse, ofta med framgång, men nu ökar konkurrensen igen.

– Linus har gjort det jättebra, men med Brage tillbaka får vi en bättre bredd på målvaktssidan och framförallt kan vi ha två målvakter på alla träningar, säger Mikael.

Trots över en månad utan match tror Hästentränaren att Brage ska vara helt redo för en stabil insats mellan stolparna.

– Visst kan det bli tufft att gå in och spela efter ett längre uppehåll, men han har ändå varit på is nästan en vecka nu och verkar taggad och spelsugen. Jag har inte bestämt vem som står mot Sundsvall än, men det är ju två bortamatcher i rad nu så vi får se hur vi gör, säger Mikael.

Lånet från HV71, Kevin Stenlund, gör debut i Hästen på Norrlandsturnén. Även tidigare skadade backen Simon Löf finns med och kan eventuellt bli aktuell för spel mot Asplöven.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!