Åby gick på knock i premiärmatchen

Den första perioden var av högsta betyg. Resten? Nja, där går det att kräva mer av Åby Oilers.

Mathias Pettersson gjorde två av målen när Åby vann premiären mot Kalmarsund U.

Mathias Pettersson gjorde två av målen när Åby vann premiären mot Kalmarsund U.

Foto: Ted Malm / arkiv

Innebandy2019-09-29 15:59

– – Skönt att vinna förstås, men jag önskar att vi kunde spelat klokare efter den så fina första perioden, sa Åby-tränaren Niclas Johansson efter segern i division 1-premiären borta mot Kalmarsund Ungdom.

Åby vann med målrika 8–7 (6–1, 2–2, 0–4) i Färjehallen på Öland och grunden till fullpoängaren lades som sagt i den första akten.

Hela 6–1 efter de första 20 minuterna var resultatet av premiärhunger och fyndigt, kontrollerat spel. Inte minst i power play där Åby hittade rätt vid hemmalagets båda utvisningar i den första perioden.

– Det var mycket som var bra i den perioden och kan vi bara spela så kommer de andra lagen att få svårt i den här serien, sa tränaren Niclas Johansson.

Men – en innebandymatch är som bekant aldrig över efter 20 minuter även om det stundtals såg ut som att Åby-spelarna trodde det i Färjehallen. Den fina skärpan från inledningen försvann och istället bjöd Åby in hemmalaget i matchen och det blev nästan lite småspännande i den tredje perioden när Kalmarsund närmade sig i målprotokollet. 8–3 till Åby blev så småningom 8–6 och i de absoluta slutsekunderna kom också 8–7, men direkt därefter också slutsignalen som en befriande premiärpunkt för Åby.

– Vi får ändå ta med oss segern och spelet i power play. Men det känns som att det finns mer att ta av hos samtliga spelare, det var ingen som höjde sig speciellt över mängden, summerade Niclas Johansson.

I hemmapremiären tar Åby emot Jönköping IBK Ungdom.

Åby-målen: Tobias Lundqvist 2, Joakim Marcus 2,  Mathias Pettersson 2, Andreas Nord, Jimmy Bagge.

Karta: Mörbylånga Kommun Färjehallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!