Ingen boost med nye tränaren

Det blev ingen boost för Åtvidabergs FF med nye tränaren Tor-Arne Fredheim. Ny förlust och fall ännu längre ned i tabellen.

25 maj 2019 18:51

– Vi är ändå bättre än vi varit i de tidigare matcherna, tycker backen Ishmael Koroma en stund efter förlusten med 1–2 (1–0) mot Tvååker på Kopparvallen.

– Tvååker sätter press på oss och vinner närkamperna. Det är där det sitter, säger målvakten Henrik Gustavsson om matchen.

Oavsett om tränarbytet ansågs rätt eller fel så skulle det bli en nystart för ÅFF. Efter en poäng på fem matcher fick Rickard Johansson lämna och Tor-Arne Fredheim tog över som tränare. Det skulle ge en kick mot seger igen.

Det såg också bra ut länge. Adam Egnell sköt tidigt ett skott som styrdes in i mål av en Tvååkerspelare, 1–0 och kontroll på matchen för ÅFF.

Det såg mer distinkt och viljestarkt ut hos ÅFF med den nye tränaren i båset.

Men i andra halvlek vände matchen till Tvååkers fördel. Det började öppnas ytor på ÅFF:s planhalva och helt plötsligt stod det 1–1 efter ett inspel till Axel Berggren som helt ensam kunde placera in bollen i mål.

2–1 till bortalaget var ett vänsterskott av Axel Winbo, snyggt och sänkande för hemmalaget.

ÅFF desperatforcerade sista tio minuterna och inhopparen Max Olsson var pigg, men Olsson kom inte närmare än två bollar i ribban. ÅFF kunde varit värt en poäng där.

"Framåt för helvete", skrek åskådare från huvudläktaren. ÅFF försökte, men misslyckades.

Tor-Arne Fredheim tycker att laget var bra första 30, både offensivt och defensivt.

– Men sen tappar vi initiativet. De tar över och vi är inte bra förrän sista tio. Svårt att säga varför vi blir så passiva, jag känner inte laget tillräckligt än. Men fotboll är en kampsport, säger Fredheim.

Det var Tvååkers första seger för säsongen och hallänningarna lämnade nu över nästjumboplatsen i söderettan till ÅFF.

– Matchen var lik andra matcher vi spelat, bara att vi lyckades vinna. Vi spelar bra och närmar oss Åtvidaberg sista kvarten av första halvlek. Sedan fortsätter vi i andra och vi förtjänar segern, även om det var nära de sista minuterna, tycker Tvååkers tränare Mårten Lundqvist.

Henrik Gustavsson, ÅFF-målvakten, hade sin analys glasklar.

– Två olika halvlekar. Vi har kontroll i första, men de sätter högre press i andra och vinner närkamperna. Det känns tungt när situationen är som den är, säger Gustavsson.

Målvakten har ingen kommentar till tränarbytet i veckan.

– Det är styrelsens sak, jag lägger ingen energi på det. Jag är här för att göra det jag ska göra, säger Gustavsson.

Skadade Andreas Johansson har varit borta sedan matchen mot Utsikten för några veckor sedan och ska röntga foten på måndag. Han vet inte när han är tillbaka.

– Vi var rätt bra i början och försöker ha ett eget spel. Men vi blir passiva i andra, konstaterar Johansson utanför ett omklädningsrum med låg stämning efter förlusten mot Tvååker.

Målen: 1–0 (12) Adam Egnell, 1–1 (51) Axel Berggren, 1–2 (69) Albin Winbo.

Publik: 977.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa