IFK:s besked om anfallaren

Pontus Almqvists försäsong imponerar på Jens Gustafsson – som ger besked om hur han ser på 19-åringens framtid. "Han är på en helt annan nivå än för några månader sedan", konstaterar IFK-managern.

18 mars 2019 20:00

Anfallsbesättningen med Christoffer Nyman, Kalle Holmberg, Jordan Larsson, Simon Skrabb och Carl Björk var redan skarp.

Med Pontus Almqvists fräna vinter har "Pekings" offensiv blivit ännu vassare.

19-åringen som öst in mål i träningsmatcherna fortsatte den fina sviten med att påpassligt rulla in 4–1-målet mot Malmö FF och det känns som han är på väg mot sitt genombrott.

En utveckling som Jens Gustafsson självklart mår bra av att se.

– Så är det. Det handlar om mognad. Pontus har verkligen påvisat vad han kan och har egenskaper som inte många har, säger Gustafsson.

LÄS MER: "Almqvist har mer än Sigurdsson"

Och lyfter fram anfallarens fysik med bra speed, en säregen spänst och förmåga att slå sin spelare som inslag som sticker ut.

Gustafsson drar en jämförelse med David Moberg Karlsson som såldes till Sparta Prag efter silversäsongen.

– Vi som ledare får lära oss igen att det kan gå fort. Pontus har verkligen jobbat på och det har fallit på plats pö om pö. Han har aldrig hängt med huvudet utan jobbat på med sin utveckling utan att gå och jämföra sig själv med Kalle Holmberg eller Jordan Larsson. Det är viktigt. Pontus är på en helt annan nivå än för några månader sedan, fortsätter IFK-managern.

Gustafsson räknar med att behålla Almqvist i sin närhet den här säsongen.

2018 innebar utlåningar till Varberg och Norrby. Nu kommer Almqvist att vara på Östgötaporten där han kan användas i både IFK och Sylvias matchtröja.

– Vi vill ha honom här. Med Sylvias avancemang ger det oss en chans att ha spelarna i vår närhet. I vissa fall är det ett bättre alternativ än att byta miljö, resonerar Jens Gustafsson.

Kasper Larsen som inte spelat sedan han tvingades bryta mot Assyriska Turabdin tränar igen.

Dansken dras med problem i hälsenorna.

Det är alltså inte smällen mot ansiktet i cupmatchen som varit anledningen att Larsen inte spelat på ett tag.

– Han kör inte med kollektivet än. Nu ska vi se hur han reagerar på träningen och ta det dag för dag, upplyser Jens Gustafsson.

Simon Skrabb var med på 75 procent av måndagens eftermiddagsträning. Meningen är att forwarden ska stegra successivt under veckan men är inte aktuell för spel mot Sarpsborg i onsdagens träningsmatch.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung