IFK-talangerna Sylvias ess i ettan

Sylvia är nykomling i division 1 i år och tippas slåss för sin överlevnad. En fördel klubben har är att de kan låna in IFK-talanger som Pontus Almqvist och Manasse Kusu till matcherna.

28 mars 2019 16:42

– Båda är fantastiska och krockar det inte med Norrköping kan de vara med oss och spela, säger tränaren Kim Hellberg.

Det är ett väldigt ungt Sylvia som kliver in i division 1-säsongen som nykomling. Norrköpingsklubben kan mycket väl i premiären komma att ställa upp med spelare födda 1997 som de äldsta namnen i elvan och att överleva norrettan i år är tränaren Kim Hellbergs prioritet.

– Fem spelare har lämnat inför säsongen. Eller lämnat och lämnat, vi lyckades hjälpa fem spelare att få leva på sin fotboll och därefter har vi mest fyllt på med unga spelare. Vår målsättning är att hjälpa våra spelare att bli så bra som möjligt och det är klart att division 1 är bättre än division 2 för att göra det, sedan får vi se hur många poäng vi kan ta. Hamnar vi före fyra lag i serien skulle jag vara jättenöjd, konstaterar Hellberg.

Som ett ess i rockärmen har Sylvias tränare dessutom tillgång till ett par IFK Norrköpingstalanger som Pontus Almqvist och Manasse Kusu – som båda var med på allsvenska topplagets försäsongsläger i Portugal i februari. Duon kan matchas med Sylvia om speltiden uteblir i IFK.

– Båda är fantastiska och står på vår lånelista. De har så klart chans till spel med IFK men krockar det inte kan de även vara med oss och spela. Vi får se hur många matcher det blir, men det finns ändå möjlighet att ha med dem, säger Hellberg och fortsätter:

– Manasse var med och spelade med oss hela förra säsongen. Det här handlar om deras egna utveckling och att vi ska hjälpa dem så mycket som möjligt samtidigt som vi också stärks som lag av att de är med och lirar hos oss.

Vilka är favoriter till att ta hem norrettan?

– Jag har dålig koll, men Carlstad United, Vasalund, Karlstad BK och Linköping City tror jag blir vassa!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Casper Nordqvist