"Vi berörs väldigt brett av det här"

Flera allsvenska klubbar har tvingats agera i spåren av corona-viruset. Även IFK diskuterar både permitteringar och tillfälliga lönesänkningar som alternativ.

25 mars 2020 17:03

I Elfsborg och Häcken har spelarna gått ner i lön under den pågående krisen. AIK och IFK Göteborg har valt att korttidspermittera sina spelare. I IFK Norrköping kan en lösning vara på plats i slutet på den här veckan.

– Det är klart att vi jobbar med de här frågorna också. Vi berörs väldigt brett av det här, vi är inte bara en idrottsklubb längre vilket har varit vår styrka innan. Nu är vi i både restaurang-, gym- och fotbollsbranschen. Vi för diskussioner och har kommit långt med personalen både i bolagen, föreningen och spelartruppen, säger klubbdirektören Jens Magnusson.

– Det är klart att det inte är några roliga saker att diskutera, men jag tycker att det har tagits emot på ett bra sätt. Alla vill hjälpas åt. Det är det som är skönt för mig att känna, att det finns en vilja och förståelse kring det här. Vi ska lösa det tillsammans.

Vilken väg man väljer att gå med spelartruppen vill inte Jens Magnusson gå in på än, men just korttidspermitteringar inom idrottsklubbar har möjliggjorts genom ett centralt kollektivavtal som Unionen och Arbetsgivaralliansen tecknat för spelare i fotboll, ishockey och handboll.

– Det finns olika vägar att gå, det är viktigt att alla är med och bidrar. Vi vill försöka hitta de lösningar som påverkar både det sportsliga och den övriga verksamheten så lite som möjligt, säger Magnusson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa