Uppgifter: IFK-mittfältaren i Belgien

IFK Norrköpings mittfältare Eric Smith, 21, uppges vara på plats i Belgien för att genomgå en läkarundersökning inför en eventuell flytt till Gent.

19 juni 2018 11:38

Det är Sacha Tavolieri, fotbollsjournalist på belgiska RMC Sport, som uppger att IFK-mittfältaren anlände till Belgien i natt. Enligt Tavolieri kommer han spendera hela tisdagen på ett sjukhus för att genomgå läkarundersökningar.

21-årige Smith drabbades av en fraktur i högerfoten på träning förra veckan. Skadan var så pass allvarlig att det krävs operation och enligt rapporterna från IFK-lägret kan han bli borta cirka två månader.

Nu ska den belgiska klubben Gent, som sedan en tid tillbaka ryktats vara intresserat av mittfältaren, vilja skapa sig en egen bild av hans hälsotillstånd innan man beslutar om en övergång. Gent sålde nyligen Anders Christiansen till Malmö FF och Eric Smith har vid flera tillfällen nämnts som en möjlig ersättare.

Smith, som kom till IFK från Halmstad 2016, har spelat nio matcher (åtta från start) i allsvenskan under våren. Han har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med klubben.

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: "Bud på IFK-mittfältaren"

LÄS OCKSÅ: Ryktet: IFK-spelare aktuell för ny klubb

Artikeln kommer att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius