"Tror inte någon har råd att köpa Isak"

Storspel match efter match ökar givetvis intresset för IFK Norrköpings målvakt. "Jag tror inte någon har råd att köpa Isak Pettersson", säger managern Jens Gustafsson.

8 oktober 2018 21:00

21-årige målvakten Isak Pettersson har kontrakt med IFK Norrköping ytterligare två säsonger. Hans vassa insatser mellan stolparna i flertalet allsvenska matcher i år lär dock säkert ha gett eko även ute i europeiska klubbar. IFK:s manager verkar dock inte speciellt oroad över risken att tappa sin målvakt.

– Nej, tror nog han blir kvar. Jag tror inte någon har råd att köpa Isak Pettersson, säger Jens med ett leende.

LÄS OCH LYSSNA MER: Podd med Isak Pettersson

Frågan är ändå vilken målvaktsbesättning IFK vill ha 2019. I nuläget har man fyra målvakter – Isak, David Mitov Nilsson, Gustav Jansson och Julius Lindgren. Den sistnämnde i Sylvia i år.

Mitov Nilsson skadade sig i våras och har sen dess fått sitta på avbytarbänken.

– Uppriktigt tror jag Mitov behövt den här tiden för att stabilisera sig både i sitt sätt att prestera och att hålla sig frisk. Man glömmer ofta bort det där, är en spelare borta en lång tid som Mitov egentligen varit sen 2016 så kommer det ta tid innan man är tillbaka på en stabil nivå. Vare sig man vill eller ej är det så. Ibland behöver man se med andra glasögon när det gäller frånvaro från fotboll, säger Jens och fortsätter:

– Man ser spelare som inte tycker de hittar någon klubb nu utan tränar för sig själv ett halvår istället...det kommer ta ett år innan de är tillbaka. Det är inget att rekommendera.

Jansson och Lindgren har kontrakt som går ut efter den här hösten medan Mitov Nilsson har kontrakt över 2019 också.

LÄS MER: Därför gör Pettersson megasuccé

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander