Tkalcic om Sylvia: "Ett alternativ"

Kan Sylvia bli aktuellt för Nikola Tkalcic? "Helst vill jag högre upp men det är ett alternativ", säger IFK:s förre guldback.

2 april 2019 17:30

Tiden i norska Sarpsborg 08 blev inte som han hade tänkt. Kontraktet bröts efter ett år där Nikola Tkalcic också var utlånad till Ålesund.

Nu är han tillbaka i Sverige för att få fart på karriären igen, men hittills har den kroatiske ytterbacken inte fått klart med någon klubb.

– Det är lite stressigt, det har varit det de senaste veckorna. Jag har pratat med några klubbar, det har varit mycket snack men sedan har inget hänt, säger Tkalcic till Sporten.

Därför går han fortfarande och väntar på någonstans att få speltid. Allsvenska klubbar har visat intresse men det har inte landat i något konkret ännu. Tkalcic har tränat en del med IFK:s U19-lag för att hålla igång och även någon gång med Sylvia.

– Jag fick spela 20 minuter i deras senaste träningsmatch, det var skönt att få känna lite på matchtempot, säger Tkalcic som tycker situationen är frustrerande.

– Jag väntar fortfarande och just nu vet jag inte vad som händer. Jag vill ha något klart så snabbt som möjligt och måste tänka på vad som är bäst för mig, säger Tkalcic.

Kan det till och med bli aktuellt med spel i Sylvia den här säsongen eller är det för låg nivå för dig med division 1?

– Helst vill jag högre upp men det är ett alternativ. I alla fall om inget annat dyker upp. Vi får se de närmaste dagarna vad som händer.

Sylvias tränare Kim Hellberg säger så här om Nikola Tkalcic:

– Han har inte fått tag i någon klubb och har framför allt tränat med IFK:s U19. Vi stänger inga dörrar och är öppna för gamla IFK-spelare, men jag vet att han letar klubbar högre upp i första hand. Vi får väl se.

Sylvia inleder säsongen i division 1 på lördag. Då ställs man mot Karlslund på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson