Sema: "Det är coach som bestämmer"

Maic Sema hoppas på hemma-comeback på söndag. "Det känns positivt i alla fall", säger han.

23 augusti 2019 15:37

30-åringen fick en superstart på sin tid i IFK efter sommarens flytt från Sundsvall. Efter två träningar togs han ut i Europa League-kvalet mot Hapoel Beer Sheva där Sema stänkte in 1–0 på Östgötaporten.

Han skadade sig dock i nästa match mot Elfsborg och har inte kunnat spela sedan dess.

Under fredagen gjorde han i alla fall sitt första hela träningspass sedan smällen den 11 augusti. Det ser hyggligt positivt ut inför söndagens hemmamatch mot krislaget Helsingborg.

– Det känns mycket bättre. Det har gått lite sisådär när jag har varit borta någon vecka, säger Maic Sema när han kommer ut från omklädningsrummet med lindat ben.

Har du tappat i timing och tempo?

– Lite så blir det ju alltid när man har varit borta ett tag. Men det var kul att kunna vara med hela passet nu och känna att det går åt rätt väg.

Du kanske är uttagningsbar på söndag?

– Kanske. Det är coach som bestämmer. Det är några dagar kvar men jag hoppas det känns bra. Det är positivt i alla fall.

Hans första IFK-match, med målet framför hemmafansen, lämnade bara positiva minnen i alla fall.

– Så är det. Jag är jätteglad att det blev så. Mindre glad att jag inte kunde spela vidare och har missat några matcher. Men det handlar om att vara stark nu. Det som har hänt har hänt och nu är det bara att växa och köra vidare, säger Sema.

Du kom in direkt i spelet och laget?

– Det var inte svårt alls. Grabbarna har varit jättebra och jag kände mig jättevälkommen från början. Det var väldigt enkelt att komma in i den här gruppen.

Beskedet att Henrik Larsson hoppar av som HIF-tränare kom bara minuterna innan Sportens intervju med Maic Sema.

– Jag läste det precis nu. Jag vet att det är en tuff period de är inne i men höstmatcherna är alltid tuffa. Det är både lag som kämpar i botten och där uppe och alla vill ha poäng. Så det kommer inte bli någon lätt match alls. Vi måste vara redo för uppgiften och veta vad vi kommer ställas inför, konstaterar Sema.

Hans förra klubb GIF Sundsvall är i ett ännu tuffare läge som jumbo i tabellen.

– Klart jag följer dem. Jag har spelat många matcher där och har varit en del i årets resultat. Det kommer bli tufft men jag hoppas att de klarar det.

Målvakten David Mitov Nilsson gick motsatt väg i somras och Maic Sema skickade med en hälsning

– Jag sa till Mitov att han får lösa det, han får vara muren där bak. Det är kul att han fick möjligheten att gå dit och jag hoppas han fortsätter att göra det bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh