Sead: "Det jag jobbar för varje dag"

Han imponerar i match efter match i IFK-dressen. "Jag är bra form och tror på mina grejer", säger Sead Haksabanovic.

Sead Haksabanovic har varit i en stark form länge nu i allsvenskan.

Sead Haksabanovic har varit i en stark form länge nu i allsvenskan.

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Fotboll2019-09-27 16:30

Ni kan historien vid det här laget. Sead Haksabanovic kom hem till allsvenskan efter proffstiden i West Ham och utlåningen till Malaga.

På lån från Premier League-klubben skulle han lyfta igen i allsvenskan, men våren i IFK blev tuff. Men från sommaren och framåt har allt lossnat med besked.

– Det är roligt såklart. Och känns bra. Jag får med mig ganska mycket. Det var skönt att göra mål igår också (mot AFC Eskilstuna), det var en ganska bra träff. Den i ribban var inte så tokig heller, jag hade velat få in ett till men så är det, säger Haksabanovic efter fredagens återhämtningspass på Östgötaporten.

Det är tätt mellan matcherna nu, Falkenberg väntar redan på söndag, något som IFK-anfallaren bara tycker är kul nu när allt flyter på.

Finns det någon enskild enkel förklaring till att det har lossnat för dig?

– Mest att jag har trott på det jag gör varje dag när jag gått ut på träningsplanen och på matchplanen. Och att jag gett hundra procent varje dag. Med hårt jobb så kommer väl turen också.

Innan säsongen sa du att du skulle göra minst 15 poäng, det är ganska nära nu ...

– Ja, det är nära. Jag tror nog att det ska gå. Jag är i bra form så jag tror på mina grejer och det jag kan göra. Det visar jag på planen. Det är bara att fortsätta så.

Är du bättre än någonsin?

– Ja, det tycker jag. Jag har lärt mig mycket sedan jag spelade i allsvenskan senast och har blivit en bättre och bättre spelare.

Fortfarande tillhör Sead Haksabanovic West Ham. Utlåningsavtalet gäller till och med kommande sommar, men det finns en möjlighet för Premier League-klubben att kalla tillbaka honom redan i vinter.

Har du kontakt med dem?

– Ja, de följer mig, tycker att det är kul att jag spelar och att det går bra för mig. Vi snackar ibland så det känns bra.

Räknar du med att bli kvar här fram till sommaren?

– Jag har faktiskt ingen aning, det har vi inte snackat om någonting. Vi får se när januarifönstret öppnar, men just nu är planen att stanna till sommaren. Jag spelar gärna här till dess. Sedan vill jag såklart ut igen någon gång, det är det jag jobbar för varje dag.

Tillbaka till West Ham eller något annat?

– Det får vi se, i fotboll vet man aldrig sådant, haha. 

Närmaste fokus är dock allsvenska spurten med IFK, med första anhalt i Falkenberg.

– Det är nästan hemma för mig, så det blir som ett litet derby för min del. En rolig match såklart. Vi ska gå ut och ha roligt i varje match, det ska vi göra på söndag också. Vi har visat en bra form hela laget, inte bara jag, och fortsätter vi ge hundra procent så borde vi vinna den här matchen också.

Hur högt upp i tabellen är det rimligt att ni ska kunna sikta?

– Europaplats vill vi helst. Det är inte omöjligt. Vi ska jobba för att komma upp i den nivån vi kan, då tror jag inte att det är något lag som är kvar som kan slå oss.

Sead Haksabanovic har varit i en stark form länge nu i allsvenskan.
Sead Haksabanovic har varit i en stark form länge nu i allsvenskan.
Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!