Så startar IFK mot Djurgården

IFK tvingas ändra lite i startelvan inför kvällens möte med Djurgården. Lars Krogh Gerson ersätter avstängde Ian Smith till höger på mitten – och ersätts i sin tur av Kasper Larsen.

7 oktober 2018 16:43

LÄS MER: LIVE: Följ IFK–Djurgården här

Efter 1–1 mot Sirius senast samtidigt som AIK vann är det åtta poäng upp till serieledarna från Solna nu. För IFK fortsätter dock jakten, och inte minst är det viktigt med placeringarna där bakom och Europaplatserna.

Djurgården kommer till Östgötaporten med tveksam form.

– I grunden är vi optimistiska, vi har fått träna en vecka nu och är relativt friska. Bara några skador och en avstängning, säger assisterande tränaren Stefan Hellberg till appen Peking Inifrån.

Han fortsätter:

– Vi kommer med bra självförtroende efter våra senaste hemmamatcher mot Malmö och AIK. Djurgården är ett bra lag naturligtvis som haft en lite tyngre period. De letar efter att det ska lossna och det kommer det att göra. Det är ett skickligt lag. Vi hoppas inte att det gör det idag.

IFK spelar utan avstängde Ian Smith. David Mitov Nilsson har ont i ryggen och saknas på bänken. Filip Dagerstål har ljumskproblem och är inte heller med.

I startelvan går Kasper Larsen in i backlinjen och Lars Krogh Gerson kliver upp på högerkanten.

IFK:s startelva: Isak Pettersson – Henrik Castegren, Andreas Johansson, Kasper Larsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Simon Thern, Gudmundur Thórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg, Simon Skrabb. Bänken: Gustav Jansson, Johannes Vall, Marwan Bazi, Jordan Larsson, Daniel Sjölund, Andreas Blomqvist, Alexander Jakobsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson