Så ser Vejle på att släppa backen

"Vi vet att han har spelat sig in i hjärtat på supportrarna med sin alltid hundraprocentiga insats", konstaterar Velje om att släppa Rasmus Lauritsen till IFK.

11 februari 2019 18:47

Det har skrivits och ryktats under den gångna veckan. Och på måndagen blev det också officiellt klart att IFK värvat den danske mittbacken till klubben.

22-åringen har uppgetts kosta klubben runt tre miljoner kronor. Vejle BK är uppenbarligen nöjda med det Lauritsen gjort i klubben.

Så här säger tekniske chefen Jacob Krüger på klubbens hemsida om affären:

– Vi fick en försvarstalang med stort F sommaren 2017. Rasmus utvecklades mycket under säsongen i division 1 och fick ögonen på sig från utländska klubbar redan då. Efter första halvsäsongen i Superligaen stod det klart för alla att Rasmus också hade nivån till att spela högre upp.

Han fortsätter:

– Vi har utvecklat honom och säljer honom nu vidare för en bra summa. Det är stort cred till tränarteamet som utvecklat honom och ger en tilltro på vår strategi. Vi vet också att Rasmus spelat sig in i hjärtat på supportrarna med sin alltid hundraprocentiga insats.

Vejle BK har som strategi att utveckla unga spelare som kan säljas vidare. Jacob Krüger har även uttalat sig för Vejle Amt Folkeblad och där säger han så här om att det är en viktig del för klubben:

– Det är vad det handlar om här. Rasmus Lauritsen kom från Skive och tog alla med storm, och nu ska han vidare till Norrköping som är en stor svensk klubb.

Tidningen skriver vidare att den unge mittbacken har spelat mycket i början av säsongen efter att ha varit en viktig kugge när Vejle tog steget upp i Superligaen, men konkurrensen har ökat sedan klubben också hämtat in rutinerade Branko Ilic från Slovenien.

Och man har gott beställt på just mittbackspositionerna nu.

– Därför var det rimligt att sälja när det kom ett bra bud, säger Krüger vidare i artikeln.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson