Så här är skadeläget med Nyman

Christoffer Nyman kör vattenrehab för att komma tillbaka till fotbollsplanen. "Vi gör allt vad vi kan för att påskynda detta", säger IFK:s idrottsskadeterapeut Dale Reese.

28 februari 2019 18:00

Den hemvändande IFK-stjärnan har inte fått den försäsongen han hade hoppats på efter ett skadeår i Tyskland.

Christoffer Nyman fick en smäll på knäet på lägrets första dag i Portugal för en månad sedan.

Han var tillbaka i träning och match men skadade sig igen, på samma ställe, och är nu på rehab igen. Nyman varvar vattengymnastik på Vrinnevisjukhuset med Bosse Almcrantz och gymträning på Östgötaporten för att ta sig tillbaka till fotbollen.

IFK:s idrottsskadeterapeut Dale Reese säger så här om Christoffer Nymans fysiska status:

– Han har en inre sidoledbandsskada i knäet. Vi har gjort en MR (magnetröntgenundersökning) och fått bekräftat precis det vi trodde. Ledbandet tar ungefär två till tre veckor att läka. Nu har han gått en och en halv vecka sedan återfallet och nu håller det på att läka ut. Vi gör allt vad vi kan för att påskynda detta.

Vad gör han nu?

– Just i dag gör han vattengymnastik. Vissa saker kan man inte göra i ett gym och vi kan inte utsätta honom för fotbollsspel nu. Det passar väldigt lägligt att han kan göra vattengymnastik den här veckan. Då bör han vara ganska långt igång.

När kan han köra fotboll om det går bra?

– När han har klarat av alla tester. Nästa vecka bör han vara så pass bra. Nu går vi de fysiologiska tre veckorna och sen gör vi en ny utvärdering. Sen får vi se vilken tid det tar.

Sporten ville ha ett snack med Nyman om hur han ser på sitt läge just nu men han var inte tillgänglig för media under torsdagen.

– Det är ingen stor sak. Ni kommer få prata med "Totte" men vi har upplevt att det har varit mycket kring honom. Vi vill ge spelare som inte är med lite lugn och ro också, förklarar IFK-managern Jens Gustafsson.

Danske nyförvärvet Rasmus Lauritsen är närmare en comeback efter sin lilla bristning i hälsenan. Mittbacken tvingades kliva av U21-mötet med Örebro efter bara ett par minuter och kämpar nu också för att komma tillbaka till den ordinarie träningen.

– Han är ute och springer sin första trekilometerslöpning i dag. Det går väldigt bra framåt, säger Dale Reese.

Både Nyman och Lauritsen är definitivt borta från spel i lördagens avgörande cupmatch hemma mot AFC Eskilstuna.

Det är en ren gruppfinal där IFK-vinst är ett måste för att ta sig vidare från gruppspelet, eftersom AFC har bättre målskillnad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh