Nyförvärvets första mål i IFK-tröjan

Årets första hemmamatch gav första segern för IFK Norrköping. "Viktigt att få göra mål så här tidigt", sa nyförvärvet Sead Haksabanovic.

31 januari 2019 19:45

LÄS MER: Småtrevligt och en del svar för IFK att ta med

LÄS MER: Nyförvärven målade när IFK vann

Gästande Elfsborg besegrades med 3–1 (2–0) i kylan på Östgötaporten. En upprättelse för IFK efter tisdagens förlust mot division 1-laget Linköping City.

– Vi ska inte dra för stora växlar av detta precis som vi inte gjorde när vi var i Linköping för två dygn sen. Då lever vi allt för mycket berg- och dalbana, då blir vi inte bättre. Men visst, säkert bra för oss alla att få det här efter tisdagsmatchen som var en besvikelse för de allra flesta. Andra halvlek var klart bra nu, men vi har mycket att arbeta vidare med, sa IFK:s manager Jens Gustafsson, inne i värmen i korridoren vid omklädningsrummet.

Elfsborg inledde bäst men hemmalaget var effektivast. Nyförvärvet Sead Haksabanovic inledde målskyttet när han i den 21:a minuten petade in bollen efter "flipperspel" i straffområdet.

– Jag spelade bollen till Jordan, han spelade tillbaka, jag fick med mig den, en rensning tog på mig, deras back och sen tillbaka till mig, jag tog med den, tvåfotade målvakten och la in den, beskrev han den långa sekvensen fram till årets första fullträff på "Porten".

– Alltid skönt att få göra mål och få göra så laget vinner. Kändes okej för mig där ute, blev lite trött mot slutet men det får man ta. Jag har inte varit igång så mycket utan jag är inne på min andra träningsvecka så det är bara att bygga på. Men viktigt att få göra mål tidigt på säsongen, man behöver den där målgnistan och självförtroendet för att kunna fortsätta så.

19-åringen fick chansen på sin favoritposition, centralt på mitten.

– Det är där jag vill vara, i mitten och vara med i spelet, försöka spela fram eller så går jag på avslut själv. Tycker vi gjorde det ganska bra för att bara vara vår andra match, men vi ska försöka hålla i bollen lite mer och skapa fler farliga chanser, sa Sead.

Manager Jens Gustafsson var mindre nöjd med första halvleken, trots ledningen, men mer belåten med det som presterades efter paus.

– Vi var väldigt effektiva i första, Elfsborg hade mycket mer boll än oss då, vi kom djupt ner och hade stora bekymmer med att spela oss ur de försvarspositionerna. Ledningen var lite oförtjänt i paus, men sen var vi mycket bättre i andra och spelade på det sätt som vi gärna ser att vi gör på hemmaplan, sa Jens.

Transferfönstret stänger vid midnatt natten till fredagen och Kalle Holmberg blir kvar trots rykten om intresse från grekiska Aris Thessaloniki.

Det bekräftade managern.

– Det kommer inte försvinna någon från truppen, Europeiska transferfönstret stänger nu och det är förhållandevis lugnt hos oss. Det finns alltid transferfönster som fortfarande är öppna och vi har många attraktiva spelare så det får vi i så fall hantera framöver. Vi känner däremot att vi behöver stärka numerären i vissa lagdelar. Det arbetar vi intensivt med, och har gjort en längre tid. Vi har inte stängt och kastat nyckeln utan vi kan behöva fler spelare in, men vi har gott om tid, sa Jens.

Jordan Larsson nickade in 2–0 och med kvarten kvar utökade Christoffer Nyman.

Matchfakta

IFK Norrköping–Elfsborg 3–1 (2–0)

Målen: 1–0 (21) Sead Haksabanovic, 2–0 (25) Jordan Larsson, 3–0 (73) Christoffer Nyman, 3–1 (87) Jon Jönsson.

IFK: Isak Pettersson – Henrik Castegren (Erik Lindell, 46), Kasper Larsen (Christoffer Nyman, 46), Lars Krogh Gerson – Ian Smith (Alfons Sampsted, 69), Alexander Jakobsen (Pontus Almqvist, 86), Alexander Fransson, Sead Haksabanovic (Manasse Kusu, 73), Johannes Vall – Simon Skrabb, Jordan Larsson (Kalle Holmberg, 69).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander