Med Nicklas Bärkroth och Niclas Eliasson sålda, samt Daniel Sjölund och Andreas Blomqvist på skadelistan, är ytterligare skador på mittfältare förmodligen det sista som IFK Norrköping behöver just nu.

Men nyförvärvet Alexander Jakobsen, som har stått för pigga insatser i sina första matcher, såg rejält plågad ut när han åkte på en smäll under tvåmålsspelet.

Jens Gustafsson stöttade honom när han hoppade av planen för att lindas runt fotleden av fystränaren Jonas Hellberg.

Artikelbild

| Foto: Johny Daagh. Jonas Hellberg, Alexander Jakobsen och Jens Gustafsson.

– En vrickning eller stukning. Sen får läkarna säga mer, var Hellbergs snabba diagnos i omklädningsrummet direkt efteråt.

IFK:s nästa match är borta mot Sirius på söndag, men Jens Gustafsson såg lugn ut när han pratade om Jakobsens skada.

– Det var en liten vridning, det är nog inga problem. Han fick en i förra veckan också så det ska nog inte vara något bekymmer. Dansk dynamit, sa Gustafsson och log.

Andreas Blomqvist ska undersökas med magnetröntgenkamera i Jönköping under onsdagseftermiddagen, och därefter kan det dröja någon dag innan resultatet kommer. Efter smällen i hemmamatchen mot Djurgården befaras det dock att det är en ny korsbandsskada för Blomqvist.

Artikelbild

| Foto: Johny Daagh. Jonas Hellberg, Alexander Jakobsen och Jens Gustafsson.

Daniel Sjölund har fått order om att inte träna innan hans hälsena har läkt helt, och i nuläget lutar det väl åt att han missar även söndagsmatchen.

Och som om det inte vore nog med strul runt IFK-mittfältarna kom det även norska uppgifter om att Sarpsborg 08 var intresserat att få tillbaka Gudmundur Thórarinsson, allt enligt lokaltidningen Sarpsborgs Arbeiderblad.

Där var dock Jens Gustafsson väldigt tydlig.

– Det spelar ingen roll vad någon skulle tycka eller tänka om det. "Gudi" har haft en vår här som började med en ganska lång skada som han rehabiliterade sig för, och sen har hans prestation växt enormt. Senaste matchen (när han var centralmittfältare mot Djurgården) påvisade han det som vi gärna vill se, och det kommer vi fortsätta arbeta med, sa han.

Han blir ännu viktigare att behålla nu med tanke på skadeläget.

– I allra högsta grad. Men vi har inte för avsikt att gå in i någonting. Vi värvade Gudi i slutet av februari och det är en mycket mer långsiktig tanke kring honom än att han skulle lämna oss redan nu.

Däremot är det helt klart att forwarden Adin Bukva lånas ut till division 1-laget Husqvarna FF under hösten.

– Det resonemanget vi har haft tillsammans med Adin är att Husqvarna var ett bra alternativ för honom. Han behöver få rätt matchning för den fasen i karriären som han är i nu, sa Jens Gustafsson.