KLART: Vi sänder IFK:s internmatch

Det vankas högintressant duell på Östgötaporten. Vi sänder när IFK Norrköping internmatchar under torsdagen.

24 mars 2020 11:24

IFK Norrköpings försäsongsmatchande har fått ett abrupt stopp i och med coronavirusets utbrott. De tilltänkta matcherna mot Djurgården och AIK har ställts in och seriestarten är framskjuten till juni. 

Men på torsdag finns det möjlighet att uppleva fotbollsunderhållning igen. Då mäter IFK:s a-trupp sina krafter i en intermatch på Östgötaporten. Matchen spelas inför tomma läktare – men sänds lyckligtvis på NT.se, Corren.se, MVT.se och Klackspark.com för dig som är prenumerant med start klockan 14:50. 

– Vi vill att spelarna ska se det som en tävlingsmatch. Alla spelare i a-truppen som finns tillgängliga kommer att finnas med. Det blir några ytterligare från Syliva och U19-laget också, beskriver IFK:s assisterande tränare Stefan Hellberg om torsdagens upplägg. 

När IFK Norrköping Vit tar sig an IFK Norrköping Blå finns flera intressanta spelare att hålla ett öga på. Unge Carl Björk har visat upp en vass målform under försäsongen, Sead Haksabanovic har varit dominant under långa stunder och Isak Bergmann Johannesson, som nyss fyllde 17 år, har imponerat stort. 

– I dessa besvärliga tider är det många som törstar efter idrott, och inte minst fotboll, och den här sändningen kan vara ett trivsamt inslag för att stilla abstinensen, säger Peter Mildaeus, sportchef i Öst Media.

Avspark för matchen är 15.00. Vår sändning drar igång redan 14.50 med uppsnack med kommentatorerna Andreas Åberg och David Iwung. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg

Ämnen du kan följa