KLART: IFK värvar två nya spelare

Häromdagen verkade det inte bli någon rekrytering av de isländska provspelarna. Två dagar senare presenterades två av dem som nyförvärv för IFK Norrköping.

7 december 2018 15:36

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Storklubb ute efter IFK:s stjärna  

LÄS OCKSÅ: Toppklubb jagar IFK-mittfältaren

Spelarna det rör sig om är Oliver Stefánsson, 16 år, och Isak Bergmann Jóhannesson, 15 år. Den förstnämnde är son till IFK-profilen Stefan Thordarson och är mittback, den sistnämnde är mittfältare.

På sin hemsida skriver IFK Norrköping att båda har jagats av flera europeiska klubbar, men valde att krita på för IFK Norrköping.

– Det var helt osannolikt att vi skulle kunna ta in de här i det första skedet. Som jag har förstått det var det många storklubbar i Europa som ville ha dem, med större ekonomiska muskler. Vi har nog upprört många nu när vi lade beslag på dem, säger IFK-tränaren Jens Gustafsson till Sporten.

– Vi såg i somras vilka stora kvalitéer de besitter. Att de kommer till oss är ett bra kvitto på att vi gör ett bra jobb. Vi har en bra relation till Akranes. Arnórs resa hjälper också till en hel del, liksom Stig Torbjörnsen (scout) och Stefan Thordarson med sin historik i IFK, säger Gustafsson.

Att det skulle bli något med de två ungtupparna föreföll inte sannolikt tidigare under veckan.

Stéfansson och Bergmann Jóhannesson kommer att kunna träna och spela match för både IFK, IFK U21 och Sylvia.

Det troliga är U21 och Sylvia så klart?

– Vi ska inte sätta alltför stor press på dem. Men det är två väldigt talangfulla spelare. Att så många väldigt stora klubbar var ute efter dem säger mycket. Det kan hända mycket i fotboll, betänk bara att Arnór spelade i Sylvia för 14 månader sedan, svarar Gustafsson som inte ville kommentera statusen för Alexander Fransson och övriga IFK-spelare som det ryktas kring.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis