Sent på torsdagseftermiddagen och några timmar innan match gick IFK Norrköping ut med att Jordan stryks ur truppen.

Anledningen?

Skytteligaledaren är brännande nära en transfer och ryktena säger att det handlar om en rysk klubb, troligen Spartak Moskva.

Norrköpings svar i matchen?

Det tog inte mer än 40 sekunder innan Simon Thern gjorde 1–0. Efter det radade IFK upp chanser som de inte lyckades förvalta.

Om Jordan hade satt något av lägena?

Vem vet? Men att Jordan är inne i ett ruskigt målstim har inte passerat någon obemärkt, samtidigt har han också bränt flera öppna målchanser de senaste matcherna. Det briljanta med Jordan har varit att han kommit till så många öppna målchanser att han till slut gjort ett mål. Eller två.

När Peter Hunt gick förbi på läktaren innan matchen ställde jag frågan om det här kan bli IFK:s dyraste affär någonsin. Det ville han inte svara på. Men att han hoppas att affären går i lås var tydligt. Han sa även att en läkarundersökning väntar under de närmaste dagarna. Och då är Jordan så gott som redan i Ryssland, trots att Hunt berättade att han var på plats på Östgötaporten.

Jag tror absolut att det här kan bli IFK Norrköpings största affär någonsin. Rekordhållaren Arnór Sigurdsson såldes för närmare 40 miljoner till CSKA Moskva förra sommaren. Då sålde man en supertalang, som visade unika kvalitéer i de matcher som han hunnit spela innan försäljningen. Nu säljer Norrköping en skytteligaledare som gjort 11 mål på 16 matcher. Att Jordans efternamn lovar mycket och kan trissa upp priset är inte okänt. Det ryktas cirka 42 miljoner kronor enligt ryska Sport–express.

Om en vecka spelas returmötet i Lettland, men först väntar kamratmötet borta mot IFK Göteborg på söndag. En viktig match för att haka på i striden om att knipa en plats i Europa även nästa år. Frågan är om det kommer kännas lika hett utan Jordan Larsson.

Sead Haksabanovic svarade direkt, genom att bomba en boll rakt upp i krysset.