IFK:s skadesmäll: Han missar Kalmar

Här är en tung skadesmäll för IFK Norrköping. Mittbacken Kasper Larsen missar definitivt lördagens bortamatch mot Kalmar.

11 april 2019 13:35

LÄS MER: Här är beskedet om skadade backen

LÄS MER: Situationen som skakade IFK

Det är ett IFK-försvar som har kämpat för att hitta både identitet, stabillitet och kontinuitet efter Andreas Johanssons uttåg.

Det var stabbigt mot Helsingborg, riktigt bra mot AIK och hur det blir på Guldfågeln Arena i Kalmar på lördag återstår att se.

Helt klart är dock att det, för tredje matchen i rad, blir en nykomponerad trio längst bak i laget.

Inte det ultimata när man vill spela ihop en stark enhet men en knäskada på dansken Kasper Larsen ställer till det.

Han landade lite galet i en duell mot AIK i måndags och fick en smäll "bakåt" mot knäet. Direkt efter matchen gick han dock normalt och gav lugnande besked:

– Vi tror att det är okej. Jag fick en översträckning när jag landade. Jag var orolig att det skulle vara värre men nu har vi kollat knäet och det ser positivt ut, sa Larsen till Sporten då.

Du blev rädd först?

– Jag blev jätteorolig. Men det känns mycket bättre nu så det är skönt.

Dock är han inte helt återställd ännu, och det återstår att ställa en exakt diagnos.

Larsen var inte med på torsdagens träning på Östgötaporten och han är helt borträknad från lördagsmatchen. Det bekräftar IFK:s idrottsskadeterapeut Dale Reese efter träningen.

– Han kan inte spela den här matchen som kommer. Han ska på en undersökning i dag och sen får vi veta mer. Vi ska göra en magnetröntgen på honom och sen får vi lite större besked hur vi ska utverka vår medicinska åtgärdsplan, säger Reese.

I övrigt är det ett relativt välmående IFK-lag som förbereder sig för Kalmar-matchen. Det har visserligen bara blivit ett kryss på två allsvenska matcher men prestationen i AIK-matchen var en rejäl klasshöjare jämfört med premiären i Helsingborg.

Förutom Kasper Larsens skada ljusnar det på övriga håll också. Forwarden Simon Skrabb kör för fullt med laget sedan en tid och vid sidan om går det åt rätt håll för både Pontus Almqvist (bristning i baklåret) och Carl Björk (benbrott). Björk var med och sprang vid sidan om fotbollsträningen och för Almqvists del är det gymmet som gäller ett tag till.

Så här säger Dale Reese om spelarna som är på väg tillbaka:

– Carl har två veckor kvar och sen kan han slussas in i fotbollsmomenten. Det var en tråkig skada men det såg bra ut på röntgen nu.

– Pontus åkte på en liten bristning och får köra rehab ett tag till. Så snart han "hittar muskeln" bättre kan han vara med i kollektivet. Jag tror det blir om tre veckor ungefär.

Simon Thern verkar inte heller ha några större krämpor kvar efter sin smäll. Liksom Kevin Álvarez som föll ihop på träningen förra veckan.

– Alla som är med nu är helt tillbaka. Kevin fick en smäll på knäet men vi hittade inget. Även Egzon (Binaku) fick en liten känning förra veckan men är bra igång nu, säger Dale Reese.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh