IFK:s imponerande siffror på hemmaplan

Några frågetecken blev utropstecken inför IFK:s hemmamatch.

Formtoppade Sead Haksabanovic kunde lämna ett positivt besked till IFK-ledningen under onsdagen.

Formtoppade Sead Haksabanovic kunde lämna ett positivt besked till IFK-ledningen under onsdagen.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-09-25 15:08

Skador och sjukdomar har stört en del i IFK Norrköping den senaste veckan. Så sent som i tisdags var hela sex spelare osäkra på spel i torsdagens hemmamatch mot allsvenska jumbon AFC Eskilstuna.

Efter onsdagsförmiddagens träning på Östgötaporten var det fyra namn kvar på den listan. Helt klart är att Kalle Holmberg (skadad) och Simon Thern (sjuk) inte är aktuella nu heller. Assisterande tränaren Stefan Hellberg räknar inte heller med den duon mot Falkenberg på söndag.

– Med all säkerhet är de borta även då. När man inte kunnat träna på två veckor behövs det några träningar när man väl är tillbaka. Jag hoppas inte det är så långt borta med Simon, säger Hellberg.

Mittbacken Kasper Larsen klev av tisdagspasset och tränade inte heller under onsdagen. Maic Sema fanns med där, men tränade inte fullt efter sin lilla sträckning i baklåret. Därmed lär det vara högst tveksamt med duons medverkan mot sörmlänningarna.

– Det finns några frågetecken kvar och det är ingen definitiv trupp uttagen, men vi räknar inte med så stora förändringar jämfört med senast, säger Hellberg.

Han kunde lämna positiva besked runt Sead Haksabanovic och Ian Smith, som båda var sjuka tidigare i veckan.

– Det har varit en sväng med en del sjukdomar i truppen, men de har inte varit så långvariga, och både Sead och Ian är möjliga att spela på torsdag, säger Hellberg.

Jumbon Eskilstuna på hemmaplan är en match som alla räknar med ska sluta med en klar IFK-seger, men Hellberg påpekar att man haft en del besvär i tidigare möten under säsongen. Bland annat blev det "bara" kryss i cupmatchen på Porten på försäsongen.

– Vi har haft svårt mot dem med tuffa matcher varje gång. Borta senast tog det lång tid innan ledningsmålet. Eskilstuna är bollskickliga så vi måste ha en acceptans för att även de kommer ha bollen en del. Samtidigt känner vi att vi har en helt annan förmåga att skapa chanser på hemmaplan nu jämfört med i våras, säger han.

Det har gett utdelning. Statistiken för de sex senaste hemmamatcherna är strålande för IFK – sex raka segrar och smått fantastiska målskillnaden 17–1 bör sätta viss skräck i motståndarlagen.

– Att ha de siffrorna med sig ut här hemma ger ett självförtroende naturligtvis. Vi har tränat på att bli bättre i att vara det bollhållande laget och att få med fler i anfallsdelen. Då är det samtidigt viktigt att inte tappa boll för enkelt. Här har vi blivit bättre, säger Hellberg.

Sex omgångar återstår och IFK jagar vidare mot en, i första hand, Europaplats.

– Klart att det är ett tufft läge och veta att man inte har råd att tappa nåt, men kan vi fortsätta den här fina perioden kommer det ge resultat även i tabellen framåt, säger Hellberg.

undefined
Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!