IFK-stjärnans besvikelse: "Tungt"

Två riktiga smällar sen var IFK Norrköpings Europa League-dröm krossad. I en match som länge stod och vägde var det israelerna som spräckte målnollan med ett jätteskott. "De gör två fantastiska mål när vi har momentum. Det är riktigt tungt", sa en märkbart besviken Rasmus Laurtisen efter 1–3-förlusten.

15 augusti 2019 22:43

Det blir ingen resa till Rotterdam för IFK Norrköping.Efter att det länge stått 0–0 på Turner Stadium var det till slut Hapoel Beer Sheva som hittade rätt. Inhopparen Niv Zrihan gjorde 1–0 efter dryga timmens spel. Det var en projektil som satte hemmalaget i förarsätet. Strax efter kom 2–0.

– Vi hade en jättebra känsla efter första halvlek och det var en känsla som stärktes. Jag gick hela tiden runt och tänkte att vi kommer fixa det här. Det är riktigt tungt att det inte blev så, sa Rasmus Lauritsen efter matchen.

Du känns oerhört besviken?

– Verkligen. De gör två fantastiska mål när vi har momentum. Det hade varit en annan sak om de hade varit mycket bättre än oss. Men jag tycker att vi är lite bättre än dem. Vi gör många saker rätt och förtjänade mer. Men så här är det ibland.

Direkt efter 2–0-målet gjorde IFK justeringar. Danmark gånger två slängdes upp i anfallsleden och långa bollar började flyga mot både Larsen och Lauritsen. Det gav utdelning. Med knappa tio minuter kvar nickade Rasmus Lauritsen in reduceringen. En kvittering som gav hopp för IFK.

– Det är skönt att göra en skillnad för laget och göra det målet. Men det spelar inte så stor roll när vi ändå inte vinner, sa Lauritsen.

Jens Gustafsson beskriver hur tankarna gick efter israelernas tunga 2–0-mål föll.

– Här gäller det ju att gå för det fullt ut och då såg vi det som ett bra sätt att agera. Hade vi haft lite mer marginaler med oss så hade vi fått in en boll till, sa Jens Gustafsson.

Vad säger du om ert agerande efter de justeringarna?

– Jag tycker vi gör ett försök. Det är svårt att göra ännu mer. Men det är klart vi skulle vilja skapa någon mer målchans men det är mycket tillfälligheter. Vi gör vad vi kan för att få med oss ett annat resultat.

Men något mer kunde inte IFK skaka fram och i slutet av matchen föll också 1–3-målet. Spiken i kistan för IFK som stått för ett fint Europa League-kval men som inte nådde hela vägen fram till Playoff där Feyenoord väntar.

– Det är mycket bittert. Det är en jättestor besvikelse. Samtidigt är jag väldigt stolt över spelarna hur de har agerat. De har jobbat stentufft och offrat sig för lagets bästa. Det är viktigt för oss att vända blickarna mot Allsvenskan och göra en fin insats mot Sirius på söndag, avslutade Jens Gustafsson.

Matchfakta

Europa League, tredje kvalomgången

HAPOEL BEER SHEVA–IFK NORRKÖPING 3–1 (0–0)

Målen: 1–0 (66) Niv Zrihan, 2–0 (72) Nigel Hasselbaink, 2–1 (82) Rasmus Lauritsen, 3–1 (90) Niv Zrihan.

Varningar: Kasper Larsen, IFK.

Domare: Anastasios Papapetrou, Grekland.

IFK: Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Simon Thern, Gudmundur Thórarinsson – Simon Skrabb (Henrik Castegren 77), Christoffer Nyman (Kalle Holmberg 87), Sead Haksabanovic (Egzon Binaku 77).

Beer Sheva vidare med totalt 4–2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg