IFK-spelaren tillbaka i full träning

Väntan har varit lång. På onsdagen gick Simon Skrabb in i full träning igen. "En fantastisk dag och humöret är på topp igen", säger IFK-anfallaren.

3 april 2019 15:00

Det ska tydligen komma minst en fotskada på försäsongen för Simon Skrabb. Den finske landslagsmannen har inlett varje år i IFK med en sådan. Den här vintern var det "bara" en smäll men den har ändå hållit honom borta en månad nu.

Han har testat några gånger längs vägen men fått bakslag.

– Vi var lite för tidiga på det, man vill så gärna att det ska hålla men man får ge sig ibland, säger Skrabb om vägen tillbaka.

På onsdagen var han ända framme. Då gjorde han sin första hela träning med kollektivet igen. Och efteråt var han väldigt nöjd.

Känns det bra?

– Ja, framför allt i huvudet känns det fantastiskt att få vara ute igen och att slippa gymmet. Det är bara att hitta tillbaka så snabbt som möjligt för att kunna komma in och bidra igen.

– Nu är det inga diklofenak (smärtstillande) och sådant som man käkar som gör att det känns bättre, nu är det på riktigt.

Spelsugen?

– Fantastiskt spelsugen, jag missade landslagets match mot Italien borta också. Det satte sig lite i huvudet. Så nu är det en fantastisk dag och humöret är på topp igen.

Hur lång tid tar det att komma i full form?

– Jag fick en väldigt bra försäsong innan, två månader där jag körde helt för fullt och jag tycker att jag kunde köra på bra med konditionen på gymmet också. Jag hoppas hitta tillbaka rätt snabbt.

Angående det märkliga att han fått inleda varje säsong i IFK fotskadad skakade Skrabb mest på huvudet.

– Det har endast varit fötterna genom hela karriären. Det är aldrig musklerna. Jag blir söndertacklad eller så bryter jag ett ben (i foten). Det är vad det handlar om tydligen.

Premiären mot Helsingborg fick han se på tv istället. Det blev förlust med 1–3 och en tuff start på årets allsvenska säsong.

– Tyvärr räckte det inte hela vägen fram men premiärer brukar vara lite speciella och HIF var väldigt taggade. Man får säga att de gjorde det väldigt bra. Rasmus Jönsson (tvåmålsskytt) tycker jag är en väldigt fin spelare. För oss är det bara att bita ihop och komma igen.

När det gäller den andre skadade Simon i IFK – med efternamnet Thern – är det inte riktigt samma läge än. Thern körde vid sidan av även under onsdagen. Dock rörde han sig ganska obehindrat och hade bra fart i löpningarna. IFK hoppas att även han ska vara redo inför AIK-matchen på måndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson