IFK-målvakten om framtiden: "Oklart"

Julius Lindgren är på väg att spela upp Sylvia i ettan. Sedan? "Det är oklart, jag vet inte så mycket", säger målvakten vars IFK-kontrakt går ut.

16 oktober 2018 11:35

Han är en av de fyra målvakterna som konkurrerat på IFK:s träningar den här säsongen. Isak Pettersson har tagit rollen som nummer ett i allsvenskan. Bakom har David Mitov Nilsson slitit sig tillbaka från skador och haft ett slitsamt år. Gustav Jansson har stärkt upp och Julius Lindgren själv har främst lirat i samarbetsklubben Sylvia.

Nu går kontraktet för den unge målvakten ut.

– Det är den tiden på året. Det är tredje året i rad för mig där det är lite samma sak, säger han själv om sin situation.

LÄS MER: Efter krossen: Guldäge för Sylvia

Vad som händer med fortsättningen har 21-åringen egentligen inget svar på än.

– Det är oklart, jag vet inte så mycket. Det är ingen som har pratat med mig än. Men jag är nöjd med mitt år, det har gått bra i Sylvia och på träningarna, säger "Julle".

– Det är egentligen inte upp till mig. Först ska vi spela klart med Sylvia, hade det blivit kval hade det varit lite jobbigare, nu kanske det blir ett besked lite tidigare.

Vad vill du?

– Allt beror på vad det finns för erbjudande och vad jag kan välja på. Jag trivs bra här och vill gärna vara kvar. Men jag förstår också att det är tuff konkurrens med Isak och Mitov. Men jag tycker att jag har utvecklats i år, jag har tagit plats på träningarna och någon gång måste man få en chans att visa det också. Jag gnuggar på.

LÄS MER: Sylviaspelare har chansen i alla lagdelar

På söndag har Julius Lindgren chansen att avsluta sitt 2018 på bästa sätt när Sylvia kan säkra avancemanget till division 1 i Motala i sista omgången.

Det skulle i så fall innebära ett steg uppåt både för klubben och Lindgren själv om han blir kvar i IFK:s organisation.

Efter den gångna helgen när Sylvia vann med 8–0 mot Södertälje samtidigt som tuffaste utmanaren Haninge förlorade är det tre poäng och sju måls marginal mellan lagen.

Det ska inte Sylvia tappa.

Men Julius Lindgren vill inte ta ut något i förskott.

– Vi ska dit och göra jobbet. Det var en perfekt helg som var, man vill säga att det är klart men det är det inte än. Det kommer inte vara så svårt att motivera sig i alla fall.

Om inte läget i sig är bra för Sylvia så talar även fakta för laget i sista omgången. Man har nämligen varit ännu bättre borta än hemma den här säsongen där man bara förlorat en gång. Borta mot Nora.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson