IFK-målvakten om framtiden: "Inget är klart"

Gustav Jansson har fyllt sin roll i IFK. Framtiden? "Inget är klart för nästa år", säger han.

Gustav Jansson vet inget om sin fotbollsframtid.

Gustav Jansson vet inget om sin fotbollsframtid.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON/Bildbyrån

Fotboll2019-11-15 19:00

Han har varit med som tredjemålvakt i IFK-truppen under ett par säsonger nu. En rutinerad målvakt som höjt träningen och funnits till hands om det skulle behövas.

2019 har dock inneburit relativt lite speltid. Han stod i en träningsmatch mot Falkenberg i somras men annars har det blivit lite färre chanser i matchsituationer i år än vad det var ifjol.

Gustav Jansson har inte klagat.

33-åringen säger:

– Nu när jag har varit med de sista två åren så har det varit sjukt kul. Även om det inte har blivit så mycket fotbollsspelande för min del har jag trivts jättebra under den här tiden.

Kontraktet går ut vid årsskiftet och om det blir en fortsättning står fortfarande skrivet i stjärnorna. Gustav Jansson vet egentligen inte så mycket i nuläget.

Kan det bli aktuellt med en förlängning med IFK?

– Vi har inte fört några diskussioner än. Inget är klart för nästa år i alla fall. När kontraktet går ut är jag tillbaka på ruta noll kan man säga.

Han har tidigare sagt till Katrineholms-Kuriren att han gärna vill avsluta karriären i Värmbol (Jansson är från Katrineholm). Frågan är bara när och om det i så fall blir för 33-åringen. 

"Det vill jag fortfarande. Det är alltid aktuellt, jag har nära kontakt med klubben fortfarande. Men det är väl lite pusselbitar som måste falla på plats för att det ska inträffa också, men det är inget omöjligt scenario", sa han till tidningen för ett par veckor sedan. 

"Intentionerna har alltid varit att komma hem, sen under vilka former och när det sker det vet jag inte."

Är det även ett alternativ att inte spela fotboll alls nästa år?

– Jag har inte stängt några dörrar alls. 

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!