IFK-anfallaren borta en längre tid

Försäsongens succéman i IFK Norrköping blir borta åtskilliga veckor.

2 april 2019 19:17

LÄS MER: Nyförvärvet gör debut för IFK

Pontus Almqvist var på språng med bollen när han plötsligt lade sig ner på konstgräset, helt utan kontakt med någon motståndare. En klassisk bristning i baklåret och det var slutspelat redan efter en halvtimme för 19-åringen, som har gjort närmast dundersuccé i IFK-anfallet under försäsongen.

Han hann göra ett av målen i IFK:s 3–1-seger mot gästande BP innan den olyckliga skadan. Det var också den som lade sordin på stämningen efter matchen.

– Det som känns mest är att det var så tråkigt med Pontus skada, den är jobbig för oss i IFK, även för Sylvia där vi räknat med att han skulle spela en del under våren och för honom personligen är det jättetråkigt. Det är ju några veckors frånvaro på det. Det blev en bristning direkt. Han började väldigt bra i matchen och har varit bra tidigare också, men bara att ta nya tag för honom. Den här perioden har varit extremt bra så man ville att han skulle satt sig längre på den perioden innan skadan kom nu. Han är oerhört värdefull för ett lag med sin fart och snabbhet och med sin förmåga att ta så bra beslut som han gjort nu, sa IFK:s tränare Stefan Hellberg med en bekymrad min.

Exakt hur djup bristningen är avgör hur länge Almqvist tvingas vila. Det lär klarna inom närmaste dygnet, men några månader är inte ovanligt vid den här typen av skada.

– En viktig grej är att bygga upp det här på rätt sätt nu. Moberg (David Moberg Karlsson) hade en del av den här typen av skada men blev ju av med det här, det ska lösa sig med Pontus också, sa Hellberg.

Utan Almqvist tappade IFK i styrka. Man hade 3–0 med sig in i paus, men i andra halvlek var det mycket BP som också reducerade i slutet.

– Pontus skada satte sin prägel på matchen, att vi hade så pass starka och snabba forwards i början gjorde att vi skapade väldigt mycket lägen.

Alexander Jakobsen sköt in 2–0 och Christoffer Nyman nickade in trean efter fint inlägg av Egzon Binaku, nyförvärvet från Malmö FF som nu gjorde sin debut i IFK-dressen.

– Egzon visade driv i steget och fart så det blir spännande att se. Han är absolut redo för en allsvensk trupp, men det får Jens bedöma i nästa läge. Han har haft en liten skada, gjort fyra träningar nu och kommit tillbaka så vi måste också ge honom lite tid men hans egenskaper med farten och tekniken är naturligtvis spännande, sa Hellberg.

– För "Totte" är varje spelminut viktig. Det handlar om att få spela igen efter skadan, få säkerhet i det man gör och få göra mål. Han hade ju också ett jättefint pass till Alexanders mål, fortsatte han.

Matchfakta

IFK Norrköping–BP 3–1 (3–0)

Mål: 1–0 (7) Pontus Almqvist, 2–0 (27) Alexander Jakobsen, 3–0 (33) Christoffer Nyman, 3–1 (84).

Startelvan: David Mitov Nilsson – Kevin Álvarez, Alfons Sampsted, Oliver Stefánsson, Lars Krogh Gerson, Egzon Binaku – Alexander Jakobsen, Manasse Kusu, Andreas Blomqvist – Pontus Almqvist, Christoffer Nyman. Avbytare: Khaled Qasem, Markus Uppling, Pontus Lindgren och Oskar Strandberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander