Hunt gav känga till kommunen

Omkring 100 IFK-medlemmar kom till den öppna frågestunden på Östgötaporten. Ordföranden Peter Hunt passade på att ge en liten känga till kommunen för Himmelstalundsprojektet.

31 oktober 2017 22:43

Det var första gången IFK Norrköping hade ett medlemsmöte, där supportrarna fick komma och ställa frågor till ordföranden Peter Hunt och managern Jens Gustafsson.

Efter ett par korta inledningspresentationer från IFK:s olika verksamheter var det fritt fram för frågor, högt som lågt. Hunt hade öppnat för att styrelsen gärna får ”ställas mot väggen” i en rad tuffa frågor.

Allt från sommarens utlandsförsäljningar till inkluderandet av damföreningen, akademiplanerna på Himmelstalund, det fortsatta läktarbygget eller ekonomin i stort avhandlades på plan 3 på Östgötaporten.

Jens Gustafsson poängterade att sommarens försäljningar har gett en ekonomi som man kan använda för att värva spelare i framtiden, ”och det ska inte ta 26 år till nästa guld”.

Men också att beslutet att inte värva under den perioden (vilket klubben fick en del kritik för) har gynnat truppens utveckling.

– Jag tror att fler och fler har tänkt till och fattat att vi inte har tagit några beslut på halvmesyrer. Om vi hade tagit in andra spelare då hade det medfört att såna som Filip (Dagerstål) och Eric (Smith) exempelvis inte hade spelat mot Örebro senast, där de var helt fantastiskt bra. Om vi i stället hade tagit in spelare lite panikartat i somras, då hade de inte sett ut som de gör i dag. Och vi hade inte kunnat rekrytera in bättre spelare än vad Filip och Eric är i dag. Det kan jag garantera. De är alldeles lysande, unga spelare som vi tror enormt på för framtiden och som vi har byggt en plattform omkring för inför 2018 som jag vågar lovar kommer se bättre ut än 2017 när vi startar upp, sa Gustafsson.

Så här sa han specifikt på frågan om att värva en forward till:

– Det är en het potatis och en bra anfallare är det svåraste som finns att rekrytera. Men vi behöver förbättra konkurrensen och bli inte förvånade om det kommer in en sån inför 2018.

Peter Hunt berättade om den blomstrande ekonomin, från konkurshotet till rekordvinsterna, och samtidigt den svåra balansen att våga satsa för att stanna kvar i toppen. Men klubben vill ännu mera, även utanför A-lagsverksamheten. Exempelvis få ihop den södra läktaren helt tillsammans med två sporthallar, bygga ett idrottsgymnasium under den östra läktaren samt bygga ut för ungdomsakademin på Himmelstalund.

– Tyvärr är kommunen lite saktfärdiga här. Vi står beredda att beställa en hall med fullstor plan, läktare, omklädningsrum, mötessalar men nu är det någon form av politik som försenar det, sa Hunt bistert.

Frågan om sociala projekt från spelartruppen dök upp och det konstaterades att spelarna, enligt sina kontrakt, gör ett stort antal besök hos exempelvis skolor och sjukhus.

– Men vi kan bli bättre. Om man får 80 000 kronor i månaden för att komma hit och träna en och en halv timme om dagen och spela lite matcher ibland finns det tid för ett socialt ansvarstagande också, sa Hunt med både skämt och allvar i rösten.

Jens Gustafsson fick också kritik för att trion Nikola Tkalcic, Andreas Hadenius och Marcus Falk Olander inte har fått några besked om deras framtid i klubben. Så här sa han om det:

– Det som skrivs är lite vinklat. Diskussionen har pågått länge, länge, i allra högsta grad. Vi har väldigt bra dialog.

Överlag var det en väldigt positiv stämning där supportrarna fick svar på alla möjliga frågor under drygt två timmar.

Fotnot: Eftersom mötet endast var öppet för IFK:s medlemmar hade NT:s utsände reporter löst ett medlemskort enbart för kvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh