Han vill ge fansen ett guld nästa år

Gudmundur Thórarinsson jublade definitivt inte efter segern mot Häcken – men han blickar redan framåt. "Vi har en placering att höja oss nästa år", säger islänningen.

12 november 2018 09:00

LÄS MER: IFK gjorde allt – då är man vinnare

Gudmundur Thórarinsson kände att det var något speciellt när han klev ut till spelarpresentationen på Bravida Arena.

– Jag kände hos mig själv i början att det var en annorlunda atmosfär. Det tog ett tag att komma in i matchen. Det var tufft att sova i natt och extra mycket känslor, säger "Gudi" som tittade till ställningen i AIK:s match under paus.

– För att vara ärlig så kollade jag på mobilen i omklädningsrummet. Då såg jag att det stod 0–0 efter 40 minuter. Efter det visste jag ingenting, men när jag hörde hemmafansen ropa "Inget SM-guld" i andra halvlek, då förstod jag att det såg mörkt ut även om jag inte visste om AIK ledde eller om det var kryss.

Hur känns det så här när säsongen är slut och ni kom tvåa i allsvenskan?

– Det är tomt måste jag säga. Det är svårt att sätta ord på det. Men vi gjorde vårt i dag och ska vara stolta över vår säsong. Häcken har gjort otroligt mycket mål i år, men blir mållösa mot oss nu.

Thórarinsson värvades som innermittfältare till IFK, men har denna säsong agerat på kanten som wing back.

Fortsätter du där eller vill du in centralt igen?

– Det har gått bra. Jag har bra spelare runt mig och får bra bollar. Jag får springa otroligt mycket, men det är lugnt. Vi får se vad Jens tänker nästa år, jag ger allt oavsett position.

LÄS MER: "Intresse har funnits länge"

IFK Norrköping besegrade inte bara Häcken på planen. På läktaren blev det en jordskredsseger.

– Magiskt. Wow måste jag säga. Jag är tacksam för att vara en del av det om jag får vara lite romantisk. Jag känner stödet, det är mycket positivt kring hela klubben, säger Thórarinsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis