Han kan följa Sjölund till Mariehamn

Daniel Sjölund kan få ännu en IFK-spelare med sig till Åland.

9 november 2018 17:30

LÄS MER: Inget spel i IFK under våren för Lönn

LÄS MER: Stark IFK-prägel på isländska landslagen

Att veteranen Daniel Sjölund lämnar IFK Norrköping för att avsluta karriären i moderklubben IFK Mariehamn på Åland är klart sen tidigare. Han kan mycket väl få sällskap från Norrköping i form av anfallaren Hampus Lönn.

– Det är ingen hemlighet att jag vill spela så högt upp som möjligt, och jag har haft kontakt med IFK Mariehamn, säger Hampus.

27-åringen lämnade Assyriska för ett år sen, skrev på för IFK Norrköping men har spelat för samarbetsklubben Sylvia under säsongen.

– Jag har inte stängt någon dörr till en fortsättning i Sylvia. Det är ett jätteskönt lag och om många stannar kan det bli intressant, säger Hampus om möjligheten att trots allt bli kvar på Östgötaporten även 2019.

I så fall är det i division 1 med Sylvia för spel i IFK räknar han inte med.

– Jag satt ner och pratade med IFK i går (torsdag), jag har fått tillåtelse av IFK att kolla med andra klubbar. Hade jag varit närmare en kontraktsförlängning hade de nog inte låtit mig testa med andra lag. Hur som helst har det här året varit väldigt lärorikt, säger Hampus, som har tränat både med IFK och Sylvia.

Han bidrog starkt till Sylvias avancemang till ettan med sina elva mål.

– Jag är inte helt nöjd med den siffran. Det är ju bättre än tidigare år, men samtidigt har jag spelat i ett bättre lag den här säsongen. Jag hade nog trott på 15–20 mål, men jag hade ju även tio–elva assist, och så vann vi ju serien också, så det är okej, säger han med ett skratt.

Mariehamn, som slutade tia i högsta finska ligan, ser gärna att Hampus tar sig till Åland inom närmaste månaden.

– De vill att jag ska komma dit och känna på det, och det är jag öppen för. Jag har snackat en del med "Daja" (Daniel Sjölund) om standarden på ligan, och det är tydligen som mitten/toppen i superettan. Det kan nog vara lagom för mig, säger Hampus.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander